СБУ заблокувала підконтрольну РФ мережу за розробку планів захоплення влади, фото

17:03, 16.11.2021
СБУ заблокувала підконтрольну РФ мережу за розробку планів захоплення влади, фото

Остап Стахів (Зловмисники зайшли в своїх діях і планах занадто далеко). (Фото: сайт СБУ та Фейсбук)

Служба безпеки України повідомила про підозру лідеру «антивакцинаторів» і заблокувала їхню всеукраїнську мережу.

 

Як інформує УМ, про це 16 листопада повідомили на сайті СБУ.

 

СБУ повідомила, що блокувала деструктивну діяльність антукраїнської мережі, яка під "антивакцинаторськими" гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі.

 

Так, зловмисники закликали до насильницької зміни конституційного ладу. За попередньою інформацією, їхні дії координували російські куратори.

 

16 листопада спецслужба провела низку синхронних спецоперацій одразу в декількох регіонах України, діяльність антиукраїнського угруповання припинено, наголошують в СБУ.

 

"Лідеру так званих "антивакцинаторів" та ще одному фігуранту провадження, громадянину РФ, повідомлено про підозру за ст. 109 Кримінального кодексу України ("Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій" - УМ)", - йдеться у повідомленні СБУ.

 

 

У розпорядженні СБУ є беззаперечні докази причетності фігурантів до протиправної діяльності, в тому числі переписки, в ході яких зловмисники підшукували зброю та співучасників, які мали захоплювати владу у відповідних регіонах. Потім вони збиралися створити на території України власні територіальні громади із "власною міліцією" та "економікою".

 

 

Під час санкціонованих обшуків вилучено докази, які вказують на можливе фінансування їх діяльності представниками РФ. Тривають слідчі дії», сказано в повідомлені СБУ.

 

 Щоправда правоохоронці не називають імен підозрюваних, але найімовірніше мова йдеться про Остапа Стахіва та Михайла Милостивого.

 

 

Як повідомляла УМ, СБУ викрила нові мережі із виготовлення та продажу фейкових COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів. Їхню протиправну діяльність у Києві, на Львівщині та Рівненщині зупинено у ході спецоперацій Служби безпеки. Загалом зловмисники «обслужили» понад 10 тисяч осіб.