Депутат не постраждав: на Одещині інсценували напад на обранця і затримали замовника, фото

23:31, 09.11.2021
Депутат не постраждав: на Одещині інсценували напад на обранця і затримали замовника, фото

Голова ОТГ з Херсонщини під час затримання за замовне побиття опонента. (Фото Нацполіції)

Багатьох вразив напад на депутата однієї з громад Херсонщини та його дружину, який стався під Одесою минулих вихідних. Обранцю нібито навіть роздробили колінні суглоби!

 

Втім, з обранцем нічого такого не трапилося. Виявляється, правоохоронці Одещини інсценували побиття депутата, щоб затримати замовника нападу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила поліція Одеської області у вівторок.

 

Замовником виявився голова тієї ж ОТГ, де депутатом був і "постраждалий" аграрій.

 

За даними слідства, за сім тисяч доларів США він найняв виконавців, які повинні були покалічити депутата, з яким чоловік мав конфліктні відносини у сфері господарської діяльності.

 

А як завдаток зловмисник передав 1500 доларів та 10 тисяч гривень.

 

 

«Виконавцями злочину» виявилися правоохоронці з поліції та СБУ, які інсценували напад на автомобіль народного обранця та побиття його дружини.

 

Та після того, як зловмисник переконався у виконанні замовлення, він передав «виконавцям» ще 5 тисяч доларів за виконану роботу, після чого був затриманий.

 

 

За скоєний злочин чоловіку оголосили підозру за ч.2 ст.15 (замах на вчинення кримінального правопорушення) та ч.2 ст. 121 ( умисне та тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України і до обрання запобіжного заходу його в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. За скоєне підозрюваному загрожує від семи до десяти років позбавлення волі.

 

Як раніше повідомляла «УМ», під Одесою побили депутата з дружиною, внаслідок чого обранець у вкрай важкому стані нібито потрапив до лікарні.