Неповнолітній Микола Харківський не хоче здавати кров після смертельної ДТП

21:39, 09.11.2021
Неповнолітній Микола Харківський не хоче здавати кров після смертельної ДТП

Микола Харківський у суді. (facebook.com/police.kharkov)

Головний підозрюваний у смертельній аварії, 16-річний Микола Харківський відмовився здати кров на аналіз попри відповідне рішення суду.

 

Як інформує «Україна молода», про це представник потерпілих у справі Ігор Черняк повідомив у коментарі виданню "Укрінформ" у вівторок.

 

"Попри рішення суду про примусовий відбір зразків, у 16-річного підозрюваного у смертельній аварії на проспекті Гагаріна не вдалося взяти кров через його відмову…

 

Ця відмова підтверджує раніше висловлену підозрюваним відмову від співпраці зі слідством. Це також відмова від каяття ", - зазначив пан Черняк.

 

За його словами, рішення суду зобов'язувало підозрюваного здати кров, але "на жаль, в Україні немає нормативного акту, що регулює процедуру примусового відбору зразків крові".

 

Водночас, як пояснив речник Харківської обласної прокуратути Дмитро Чубенко, експерти мали зразки сечі, які показали, що підліток не був у стані наркотичного чи алкогольного сп'яніння, і цього достатньо для слідства".

 

Як повідомляла «УМ», раніше стали відомі нові подробиці кримінальної біографії 16-річного мажора Миколи Харківського.

 

Нагадаємо, 26 жовтня 2021 року близько 20:40 в районі перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської у Харкові сталося зіткнення автомобіля Chevrolet Aveо, яким керував 58-річний чоловік, та автомобіля Infiniti під керуванням 16-річного юнака, який вилетів на шаленій швидкості на червоне світло світлофора.

 

Внаслідок аварії загинув 58-річний водій Шевроле, а троє пасажирів Infiniti  – двоє чоловіків 19 років та 16-річна дівчина із важкими травмами були госпіталізовані, юний водій перебував на випробувальному терміні.

 

У такому юному віці син заможних батьків не мав права кермувати автівкою. Але у соцмережах мажор регулярно викладав відео, як він ганяє на великій швидкості по Харкову.