Необхідна оборона: закрито справу про вбивство проти ветерана АТО Андрія Пекельного

21:01, 02.11.2021
Необхідна оборона: закрито справу про вбивство проти ветерана АТО Андрія Пекельного

Андрій Пекельний діяв правомірно і в межах необхідної оборони. (facebook.com/Pravotvorets)

Поліція закрила кримінальне провадження, в якому фігурував у статусі підозрюваного у вбивстві ветеран АТО Андрій Пекельний.

 

У травні колишній воїн 80-ї бригади захищався і вбив ножем одного з шести нападників, які лізли до його хати.

 

Як повідомляє УМ, про це рішення слідства повідомив відомий адвокат Андрій Федур, який узявся захищати ветерана.

 

«Встановлено слідством: захищаючись, Андрій Пекельний діяв правомірно і в межах необхідної оборони. Добре, коли слідчі Національної поліції ретельно проводять розслідування, встановлюють факти і дають їм оцінку. А прокурор Офісу генерального прокурора, здійснюючи процесуальне керівництво, приймає рішення на підставі зібраних доказів», - написав адвокат підсудного Андрій Федур.

 

Водночас, правозахисна організація «Правотворець» нагадує, що Андрій Пекельний, учасник АТО з Тернопільщини, відбивав напад 6 п’яних зловмисників, що увірвалися до його будинку.

 

«В цей час у помешканні була і його матір. Ветеран смертельно поранив ножем одного з нападників, коли ті увірвалися, вирвавши дверні ручки та розбивши вікна», – йдеться в повідомленні.

 

Правоохоронці звинуватили ветерана за ст. 121 Кримінального Кодексу України в умисному вбивстві при перевищенні меж самооборони і обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

 

«Зазначимо, що самооборона – це право кожного громадянина. І неприпустимо звинувачувати людину в тому, що вона захищає себе та близьких під час нападу злочинців», – підкреслили у «Правотворці».

 

Як повідомляла УМ, у травні 2021 року ветерана АТО Пекельного після підозри у вбивстві підтримали побратими з 80-ї бригади.