Сервіс Military ID: облік призовників і резервістів оцифрують

18:52, 29.10.2021
Сервіс Military ID: облік призовників і резервістів оцифрують

Резервісти замість паперового документу отримають Military ID-номер. (Фото Міноборони)

Міністр оборони Андрій Таран анонсує появу в порталі "Дія" сервісу Military ID, який міститиме дані з Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

 

Як інформує «УМ», про це повідомляють на офіційному сайті Міністерства оборони в п’ятницю.

 

"Уже закладено засади для цифровізації процесів військового обліку як на рівні територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, так і у системі ведення військового обліку у державі.

 

Це дозволить у короткостроковій перспективі замість паперового документу мати Military ID-номер. Він формуватиметься під час внесення даних людини до реєстру – генеруватиметься унікальний запис, який ніколи не повторюватиметься у іншої людини", - заявив міністр.

 

Пан Таран додав, що реалізація проєкту так званого "електронного центру комплектування та соціальної підтримки" (Е-ТЦК) у "Дії" запланована на 2022-2023 роки.

 

За його словами, Міноборони вже працює над тим, щоб громадяни, які звернуться у майбутньому до Е-ТЦК на порталі "Дія" отримували всі дані про себе в електронному вигляді, без відвідування установи.

 

Зокрема, очікується, що в онлайн-режимі можна буде змінити реєстрацію місця проживання, побачити інформацію про включення особи до реєстру, номер облікового запису у ньому, тощо.

 

Наразі Міноборони та Мінцифри розробляють спільний наказ, який визначатиме порядок обміну інформацією між порталом "Дія" та реєстром.

 

Як повідомляла «УМ», шахраї розробили фейкове програмне забезпечення «Дія».