У Смілі відмовили в перейменуванні вулиці Терешкової на честь загиблих воїнів

11:14, 26.10.2021
У Смілі відмовили в перейменуванні вулиці Терешкової на честь загиблих воїнів

Прізвище Терешкової залишається у топоніміці міста Сміла. (Фото з відкритих джерел)

Смілянська міська рада на Черкащині відмовилась розглянути можливість перейменування вулиці на честь депутатки-"єдинороски" Валентини Терешкової.

 

Містяни ж хотіли назвати вулицю на честь загиблих воїнів-смілянців у російсько-українській війні.

 

Журналісти надіслали міській раді запит про можливість перейменування вулиці імені Терешкової.

 

Однак виконавчий комітет вказав, що вулицю не будуть перейменовувати, бо пропозицію подав не житель міста, інформує LB.ua.

 

За даними УМ, це вже не перша відмова.

 

У вересні прохання про перейменування вулиці до міської ради надіслав голова руху "Декомунізація. Україна" Вадим Позняков. Проте він зазначив, що його лист не взяли до уваги, оскільки він теж не є жителем Сміли.

 

Перейменувати вулиці названі на честь Терешкової можна за процедурою декомунізації. Річ у тім, що вона була діячкою Комуністичної партії. Терешкова підтримувала окупацію Криму, вона є радянською космонавткою, крім того, саме вона стала ініціаторкою обнулення термінів президентства Володимира Путіна в 2020 році.

 

Як раніше повідомляла Україна молода, більшість депутатів міської ради Володимира-Волинського проголосували за перейменування міста на «Володимир», щоб повернути йому історичну назву, як це було до приєднання Волині до Російської імперії.