Прівалова вибачається за анекдот про бандерівців після бойкоту бізнесу

22:35, 18.10.2021
Прівалова вибачається за анекдот про бандерівців після бойкоту бізнесу

Юлія Прівалова намагається загасити українофобський скандал, який сама ж і накликала на свій бізнес. (facebook.com/yarofood)

Київська компанія YARO та її засновниця Юлія Прівалова вперше відреагували на скандал із українофобским анекдотом про бандерівців, яким раніше прокоментувала своє селфі на фоні Кремля сама бізнесвумен.

 

Сталося це після того, як українці почали закликати бойкотувати продукцію компанії, а компанія Rozetka однією з перших відмовилася співпрацювати з невісткою покійного Кернеса - Пріваловою і продавати продукцію її фірми на своїй платформі через українофобські жарти.

 

Як інформує Україна молода, про це написав громадський активіст Сергій Стерненко у понеділок.

 

«Ще учора Rozetka продавала 56 найменувань Yaro, і в наявності були вони майже усі, та сьогодні протягом дня більшість товарів було видалено, а на всіх 20, які ще показує у пошуку стоїть позначка «відсутній у продажу». Це єдине правильне рішення, яке може бути в такій ситуації», – написав Стерненко і оприлюднив відповідні скріншоти з сайту компанії.

 

Активіст закликав українців й надалі тиснути на ті компанії, які досі не відмовилися від кондитерської продукції Yaro.

 

На його думку, «Юлія не вибачилась за свої слова та вчинок, а тільки виклала відписку у стилі «ви самі дурні».

 

І дійсно, на своїй сторінці у Facebook  Юлія Прівалова написала великий пост, в якому переконує, що вона українка і бізнес веде в Україні. До посту вона додала вже не світлину на Красній площі, а прапор України.

 

На її думку, скандал виник «через вирвану з контексту ситуацію».

 

Наприкінці Прівалова додала: «Що стосуюється анекдоту, то я не переслiдувала мети образити ним будь-кого. Я приношу щирі вибачення, якщо це обурило чиїсь почуття. Але також хочу наголосити: людину не визначають анекдоти, які вона розповідає. Людину визначає те, що вона робить, де вона живе і як вона живе. І тут ніхто не може мені закинути брак патріотизму».

 

В такому ж контексті було оприлюднено пост і на сторінці компанії Yaro, мовляв, «ми є українською кампанією», «працюємо в Україні і пишаємось цим» тощо.

 

При цьому появу цих пояснень обгрунтовують так: «З огляду на ситуацію, що склалася, ми відчуваємо необхідність окреслити ряд факторів, які дозволяють нам не погоджуватися з низкою обвинувачень та вірусних інформаційних атак, які наводнили сторінки соцмереж останніми днями».  

 

До речі, і компанія, і її власниця заблокували можливість коментувати свої пости у Facebook, адже перед тим на їхню адресу надійшли сотні гнівних коментарів від українців.

 

«Ми хочемо бути чесними та вибачитися перед тими, чиї почуття були ображені. Але також хочемо зауважити, що уявлення про антипатріотичність компанії YARO є абсолютно помилковим. Ми бажаємо Україні найквітучішого процвітання та сподіваємося й надалі робити свій посильний внесок у її розвиток», - написали наприкінці у компанії.

 

 

Як повідомляла «УМ», невістка покійного мера Харкова Геннадія Кернеса і сестра народного депутата від «слуг народу» Юлія Прівалова разом із чоловіком Данилом Пріваловим радісно робила селфі на фоні Кремля на Красній площі у Москві.

 

Відповідні світлини власниця компанії Yaro.ua оприлюднила на своїй закритій сторінці у Instagram. А на критичні коментарі окремих користувачів і закиди у сепаратизмі вона відповіла анекдотами про бандерівців на Красній площі.