У Луганську заборонили літнім людям їздити за українськими пенсіями

14:55, 10.10.2021
У Луганську заборонили літнім людям їздити за українськими пенсіями

Жителям ОРЛО заборонили виїжджати раз на місяць через Станицю Луганську. (Фото Дерприкордонслужби України)

Самопроголошена сепаратистська влада ОРЛО заборонила пенсіонерам їздити на контрольовану українську територію без нагальної потреби.

 

Українська пенсія до таких нагальних потреб, згідно з переліком сепаратистів так званої «ЛНР», не належить.

 

Як повідомляє Україна молода, про це пишуть інформаційні ресурси бойовиків Луганська.

 

Даним рішенням окупаційна влада нібито хоче захистити луганських пенсіонерів від зараження коронавірусом COVID-19, який, на їхню думку, «вирує в Україні».

 

Відтак, сепаратисти посилили правила пропуску через контрольний пункт в'їзду-виїзду біля Станиці Луганської.

 

Зокрема, з 9 жовтня скасована норма про те, що жителі окупованих районів можуть раз на місяць виїжджати на підконтрольну Україні територію, а виїзд прив'язаний до правил, як і в окремих районах Донецької області.

 

Тепер дозволено виїзд тільки за списками на наступних підставах:

 

лікування (реабілітація);

навчання;

необхідність догляду за близьким родичем;

похорон родича.

 

Також в'їзд громадян без "прописки" в "ЛНР" дозволяється теж тільки з вищезгаданих причин, а також за участю в "гуманітарних програмах". Списки на в'їзд і виїзд формуються "робочою групою".

 

Як заявила так звана "міністр охорони здоров'я ЛНР" Наталія Пащенко, дані заходи будуть діяти як мінімум до 10 листопада нинішнього року.

 

За її словами, посилення пропуску стосується і пенсіонерів, які регулярно перетинають КПВВ для отримання українських виплат.

 

"Особливо це стосується наших літніх жителів, які безперервно здійснюють міграцію з метою отримання пенсійних виплат. Це особи, які найбільше схильні до зараження і в більшій мірі гинуть при зараженні коронавірусної інфекцією. Тому цей захід є вимушеним і ефективним", - сказала зрадниця Пащенко.

 

Як повідомляла "УМ", українська влада планує побудувати ще два нових аеропорти на Донбасі, які покликані стати  тимчасовою альтернативою летовищам в окупованих містах Донецьк та Луганськ.