В Україні з-за грат звільнили 31 помилуваного ветерана АТО

12:58, 10.10.2021
В Україні з-за грат звільнили 31 помилуваного ветерана АТО

Помилувані ветерани АТО почнуть життя "з чистого аркуша". (facebook.com/mva.gov.ua)

Помилувані президентом учасники бойових дій вже звільнилися з місць відбування покарання і їдуть до своїх сімей.

 

Йдеться про 31 ветерана АТО, які були засуджені за різні злочини легкого та середнього ступеня тяжкості і щодо яких Зеленський підписав Указ пропомилування кілька днів тому.

 

Як інформує Україна молода, про це написала у соцмережах голова консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України, радник керівника Офісу президента Олена Вербицька.

 

«Державна кримінально-виконавча служба повідомила про виконання Указу Президента України щодо звільнення учасників бойових дій в повному обсязі! Найближчим часом 31 родина зустріне своїх синів, чоловіків, батьків, братів, а хтось нарешті зможе потиснути руку своєму побратимові», - поінформувала пані Вербицька.

 

Вона також побажала всім помилуваним і відтепер вільним захисникам України, «ніколи більше не повертатись в місця несвободи».

 

«Не змарнувати надану можливість розпочати життя «з чистого аркуша». Цінуйте своє життя та життя інших людей бо воно дається один раз! Цінуйте кожну його мить бо воно швидкоплинне!, - написала радниця Єрмака.

 

Нагадаємо, 8 жовтня президент Зеленський підписав указ про помилування 31 засудженого військового. На Банковій акцентували, що подібне помилування зроблено вперше в новітній історії України.

 

Як повідомляла "УМ", корумповані медики організували схему вимагання хабарів з учасників АТО/ООС за присвоєння інвалідності у військовому госпіталі в Києві.