У Черкасах попрощалися із засновником і головним наставником буддійського храму «Білий Лотос»

18:25, 07.10.2021
У Черкасах попрощалися із засновником і головним наставником буддійського храму «Білий Лотос»

Володимир Скубаєв (Фото з відкритих джерел)

Із Володимиром Скубаєвим, засновником і головним наставником відомого не лише в Україні  буддійського храму «Білий Лотос», попрощалися у Черкасах в четвер, 7 жовтня.

 

«Невиліковна хвороба забрала нашого однокурсника - Володю Скубаєва. Два роки тому ми випадково зустрілися. Як він радів цій зустрічі, емоції його переповнювали,він побачився із своїми однокурсниками.

 

Життєрадісний, із щирою посмішкою, готовий обійняти всіх. Таким він залишиться у моїй пам'яті», – написала у ФБ Тетяна Лихолай, однокурсниця Володимира Скубаєва.

 

Звичайний сільський вчитель Володимир Скубаєв, який свого часу закінчив Черкаський педагогічний інститут, кілька років прожив у Лаосі.

 

А коли повернувся у Черкаси, то за два роки збудував на дніпровських пагорбах на узвозі Івана Франка, 4 унікальний буддійський храм, який називають одним з найбільших у Європі.

 

Завдяки Володимиру Івановичу цей храм став ще й храмом бойових мистецтв .

 

 

Тут усі бажаючі мають змогу вивчати тайський бокс, основи самооборони, кунг–фу з найвищою формою техніки давньолаоської школи Ша–Фут–Фань, йогу, східні танці, практику правильного дихання, основи зцілення, опановувати таємниці чайної церемонії.

 

У воїнів світла, так у Черкасах називають вихованців «Білого Лотоса», здоровий спосіб життя в пошані.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про життя Великого Вчителя і послідовника буддизму Володимира Скубаєва, якому було 65 років