Вбитого у Польщі українця Дмитра Никифоренка повернули батькам сильно загримованим

11:49, 25.09.2021
Вбитого у Польщі українця Дмитра Никифоренка повернули батькам сильно загримованим

Дмитро Никифоренко не мав шкідливих звичок, займався спортом і планував одружитися. (Facebook/Dmytro Nikiforenko)

Тіло 23-річного українця Дмитра Никифоренка, якого забили до смерті польські поліцейські у Вроцлаві, повернули батькам в Україні у труні в чужому одязі та з великою кількістю гриму.

 

Як передає Україна молода, про це розповів батько Дмитра Никифоренка – Сергій.

 

«Через два тижні після загибелі, Дмитра нарешті привезли додому з Польщі в труні, одягненим в чужий одяг. На обличчі та руках тонни гриму. Але нам - батькам, рідним і близьким — навіть не дозволили обійняти та поцілувати сина в труні під час прощання.

 

Мовляв, ведеться слідство, тіла ще не можна торкатися. Процедура доставки тіла додому коштувала близько чотирьох тисяч євро», - розповів Сергій Никифоренко в інтерв'ю для видання "Факти".

 

За його словами, зібрати таку суму одразу родичам було не під силу. Частину грошей вони взяли з відкладених грошей на весілля Дмитра – вона була призначена на листопад.

 

Ще частину грошей допомогли зібрати в Немирівському ліцеї на Вінниччині, де Никифоренко навчався.

 

Дмитро був молодшим сином в сім'ї, з дитинства займався спортом. Разом з друзями у них була команда зі стріт воркауту (силова гімнастика і її види на перекладині та брусах). Хлопці навіть виступали на "Х-фактор". У Немирові Дмитром пишалися.

 

Шкідливих звичок у нього не було. Він закінчив будівельний технікум після школи, потім - університет. Півтора року відслужив у Національній гвардії України в Харкові.

 

Працював спочатку касиром у супермаркеті, потім подався на заробітки до Польщі та працював там легально останні три роки разом зі старшим братом. Алкоголь він не вживав, суворо дотримувався дисципліни.

 

У Польщі Дмитро познайомився з дівчиною з Полтавської області. Вони почали зустрічатися, потім жити разом і на листопад було заплановане весілля. Восени Дмитро повинен був отримати карту побиту в Польщі.

 

Як повідомляла «УМ», наприкінці липня Дмитро Никифоренко загинув у відділенні поліції у Вроцлаві. За словами поліцейських, вони виявили його сплячим в автобусі. Коли розбудили - хлопець почав поводитися агресивно. В організмі виявили 1,5 проміле алкоголю. Коли доставили в витверезник - почав буянити та битися, кусатися. Нібито він вдарив поліцейських кулаком.

 

Наречена Дмитро стверджує, що Дмитро не пив алкоголь і займався спортом. Вона напередодні трагедії поїхала до рідних в Україну, але з нареченим була постійно на зв'язку. Того вечора він погодився посидіти з колегами після зміни, але лише тому, що це було нове місце роботи й він не хотів псувати стосунки. На зустрічі хлопці влаштували барбекю і трохи випили.

 

Зв'язок з Дімою перервався після того, як він повідомив своїй дівчині, що їде додому відсипатися. Це було близько дев'ятої вечора і голос у Діми був бадьорий. Вона стверджує, що Діма ніколи не виявляв агресію і не вірить, що він міг кинутися на поліцейських.

 

Також згодом були оприлюднені записи з камер в поліцейській дільниці. Видно, що хлопця б'ють і душать, хоча він не проявляє опору та агресії.