Донька полеглого розвідника Ярослава Журавля вступила до військового ліцею імені Богуна

14:47, 19.09.2021
Донька полеглого розвідника Ярослава Журавля вступила до військового ліцею імені Богуна

Ігор Гордійчук і Ярослава Журавель. (Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko)

Донька полеглого розвідника Ярослава Журавля стала курсанткою Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

 

Ярослава Журавель вирішила наслідувати приклад батька-героя і продовжити його справу - стати військовою і захищати Україну від ворогів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила народна депутатка Ірина Геращенко у Facebook.

 

Вона також оприлюднила відповідну світлину курсантки Ярослави Журавель разом із Героєм України, начальником Київського військового ліцею імені Івана Богуна генерал-майором Ігорем Гордійчуком.

 

«Герой України Ігор Гордійчук - таки справжній Батько солдат. Таким його вважають сотні його воїнів, з якими пройшли найстрашніші бої на Донбасі, зокрема й Савур-Могилу, де генерал не залишив солдатів», - написала Ірина Геращенко.

 

За її словами, Батьком Гордійчука вважають і курсанти Ліцею імені Богуна.

 

«Тепер серед курсанток - Ярослава Журавель, батько якої загинув, чотири дні очікуючи допомоги...

 

Ярославі потрібна підтримка, і це дуже хороша новина, що зараз вона в чудовому колективі і під батьківською опікою Гордійчука. Дівчинко, нехай в тебе все вийде!  Віримо в тебе!», - побажала депутатка від «Європейської Солідарності».

 

У Київському військовому ліцеї імені Богуна повідомляють, що у них загалом навчається 22 дитини, чиї батьки загинули при виконанні службових обов’язків.

 

«За кожного з них ми несемо відповідальність перед державою та своєю совістю», - зазначають у ліцеї.

 
І додають, що очільник ліцею генерал-майор Ігор Гордійчук упродовж періоду навчання дітей пільгової категорії обов’язково проводить з ними регулярні зустрічі, цікавиться проблемними питаннями та планами на майбутнє.
 
         Ігор Гордійчук під час зустрічі з наймолодшими вихованцями ліцею (facebook.com/kvlkiev).
 

ДОВІДКА «УМ»

 

Ігор Гордійчук є учасником війни на сході України у 2014 році, очолював загін спецпризначення, що виконував завдання глибинної розвідки в тилу противника, командував операцією із взяття під контроль стратегічної висоти Савур-могила. Дістав важке поранення голови під час виходу з Іловайська 29 серпня.

 

Зараз очолює Київський військовий ліцей імені Івана Богуна.

 

Ярослав Журавель – розвідник 137 обмп, який помер під Зайцевим, не дочекавшись допомоги.

 

40-річний Ярослав Сергійович Журавель був командиром машини – командиром 3-го відділення розвідувального взводу 137-го окремого батальйону 35-ї бригади морської піхоти ВМС ЗС України.

 

Уродженець Верхньодніпровського району Дніпропетровщини. Народився 8 березня 1980 року.

 

Смерть воїна Журавля була трагічною: він разом з іншими членами гуманітарної місії намагався забрати тіло загиблого лейтенанта. Втім, окупанти відкрили вогонь. Ярослава «бачили» з дрона розвідки, тоді він був ще живий. Потім зник з поля зору – ймовірно, впав у балку. Три дні поспіль бойовики не давали проводити пошукову операцію.

 

Батько героя Сергій Журавель приходив до Офісу президента і вимагав розслідування загибелі сина та відповіді, чому йому не було надано допомогу. Воїн помирав на очах всієї країни кілька днів.