Валентин Чепурний загинув під час обстрілу в районі Кримського

23:51, 13.09.2021
Валентин Чепурний загинув під час обстрілу в районі Кримського

Захисник України Валентин Чепурний. (facebook.com/natasya.nagorna)

Захисник України Валентин Чепурний загинув під час ворожого артилерійського обстрілу в районі селища Кримське Луганської області у неділю, 12 вересня.

 

Напередодні у 34-річного воїна завершився контракт із ЗСУ, тому штаб ООС не повідомив про цю втрату як бойову, вважаючи Валентина цивільною особою.

 

І це при тому, що солдат Чепурний боронив Україну з 2018 року, а на позиції приїхав, щоб забрати речі, документи і попрощатися з бойовими побратимами.

 

Саме тому невідомо чи отримає родина полеглого компенсацію від держави.

 

Як передає Україна молода, про цей випадок з передової повідомляє журналістка ТСН у понеділок.

 

Відомо, що Валентин є уродженцем смт Високопілля Бериславського району  Херсонської області.

 

Під час збору речей та прощання з побратимами він прийняв на себе убивчий удар осколків від міни 120-го калібру, яка впала зовсім поруч.

 

Щонайменше останні два місяці штаб операції об'єднаних сил передає, що чи не щодня саме над Луганщиною літають російські беспілотники. Вони пролітають над мирними селами, десь зависають, а потім саме в ці місця кидають ворожі снаряди.

 

«Десь за півгодини до цього спостерігали три беспілотні летальні апарати. Після і розпочався обстріл», - каже військовослужбовець Олександр Книш про загибель Чепурного.

 

Скалки від снарядів літали повсюди, бійці побігли в укриття. Трьох із них поранило – посікло осколками ноги. Нині чоловіки в шпиталі.

 

Але Валентин Чепурний до укриття так і не добіг. Скалками від снаряда, що впав поблизу, йому побило все тіло. Медики спробували його евакуювати, але було вже пізно.

 

Як повідомляла «УМ», минулих вихідних загинуло ще троє захисників України. 11 вересня на Луганщині в результаті мінометного обстрілу загинув морський піхотинець Олексій Куленко з Кіровоградської області. 

 

Того ж дня загинув і солдат 74-го окремого розвідбатальйону Денис Герман.

 

Вже 12 вересня загинув морпіх Артур Голуб внаслідок прямого влучання ворожої протитанкової ракети по військовій вантажівці ЗСУ, якою він кермував.