Моя зброя – слово: Джелялов у СІЗО боротиметься проти окупації Криму

16:52, 11.09.2021
Моя зброя – слово: Джелялов у СІЗО боротиметься проти окупації Криму

Адвокат Микола Полозов і політв'язень Наріман Джелялов спілкуються під час судилища у Сімферополі. (Фото: facebook.com/nariman.dzhelyal)

Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов, арештований російськими окупантами, одразу після повернення на півострів із саміту «Кримська платформа» у Києві, обіцяє продовжувати свою боротьбу в ув'язненні всіма доступними засобами.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Джелялов написав власноруч у письмовій заяві, яку оприлюднив адвокат Микола Полозов у Facebook  в суботу.

 

«Я був готовий до такого розвитку подій і за прикладом старших братів не маю наміру відступати від власних переконань! Продовжуватиму боротьбу доступними мені тут в ув'язненні способами. Під час обшуку у моєму будинку співробітник, який його проводив, між іншим, сказав: «Ваша зброя - слово. А це набагато небезпечніше». Так що моє «зброя» зі мною», - написав політв’язень.

 

За словами Джелялова, він не має наміру відступати з обраного шляху і відмовлятися від свого статусу представника кримськотатарського народу.

 

«Вісім років тому ви, мій народ, делегували мені право представляти ваші інтереси. Нагородили високим статусом і відповідальністю, перед обличчям якої я не міг мовчати і ховатися. Я вибрав цей шлях свідомо і не зверну з нього. Зі мною поруч моя кохана дружина, мої близькі друзі, весь мій народ і весь світ. І жодним стінам цього не змінити», - заявив перший заступник голови Меджлісу.

 

І закликав кримських татар не опускати руки, продовжити боротьбу.

 

«Мій народе! Не вірте лицемірним викривачам, які умовлятимуть, що жертва насильства сама винна в насильстві над нею! Вони скажуть, що я сам «наражався», що якби я сидів я тихо, залишився б дома з сім'єю. Але нам недозволено себе так вести. Не опускайте руки! Нехай створене зі мною не вселяє у вас страх, адже це одна з їхніх цілей», - написав політв'язень.

 

 

Нагадаємо, російські окупанти перекваліфікували звинувачення Джелялова з пособництва в диверсії на вчинення диверсії на газопроводі в селі Перевальному (частина 1 статті 281 КК РФ).

 

Як повідомляла «УМ», 3 і 4 вересня в окупованому Криму окупанти провели незаконні обшуки й затримали Нарімана Джелялова, а також активістів Ельдара Одаманова, Азіза й Асана Ахтемова, Шевкета Усеїнова.

 

6 вересня районний «суд» Сімферополя заарештував Джелялова і братів Ахтемових до 4 листопада. Одаманов і Усеїнов отримали 14 і 15 діб «адміністративного арешту» відповідно.

 

У Меджлісі кажуть, що Нарімана Джеляла (Джелялов – російський варіант прізвища) після затримання цілий день тримали в наручниках і з мішком на голові.