Уряд перевіряє корупційну змову щодо ноутбуків для вчителів

11:55, 11.09.2021
Уряд перевіряє корупційну змову щодо ноутбуків для вчителів

Міністр Михайло Федоров запідозрив корупційну змову на мільйони під час закупівлі ноутбуків. (Фото: facebook.com/mykhailofedorov.com.ua)

Уряд направив на повторну експертизу документи про результати тендерів щодо закупівлі ноутбуків для вчителів у регіонах України.

 

Причина: урядовці підозрюють, що під час проведення тендерів мала місце  корупційна змова.

 

Як повідмляє Україна молода, про це написав віцепрем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Facebook.

 

"Разом з СБУ та МОН ми запідозрили корупційну змову з ноутбуками для вчителів на мільйони гривень.

 

Усі тендери активні і зараз направлені на повторну експертизу для перевірки документів. Зробимо це впродовж 7 днів", - поінформував урядовець.

 

За його даними, шахраї, називаючись представниками членів уряду, почали домовлятися про розподіл по областях переможців закупівель із подальшим отриманням "відкатів".

 

Пан Федоров пообіцяв повідомити деталі на брифінгу в понеділок.

 

"В Україні роками наживалися на подібних "схемах" з тендерними закупівлями, але так, як раніше, уже не буде. Цифровізація допомагає побудувати максимально прозорі процеси та справедливі умови", - підкреслив міністр цифрової трансформації.

 

Раніше Мінцифра та Міносвіти інформували, що цього року планують забезпечити ноутбуками понад 60 тисяч вчителів - на це в держбюджеті виділено 980 млн грн.

 

Як повідоляла "УМ", освітній омбудсман Сергій Горбачов не виключає, що у школах, де 80 відсотків учителів i працівників пройшли вакцинацію, карантин можуть не вводити взагалі.