Патріарх Варфоломій підтримав і благословив дітей полеглих захисників України, фото

08:58, 23.08.2021
Патріарх Варфоломій підтримав і благословив дітей полеглих захисників України, фото

Вселенський Патріарх Варфоломій і митрополит Київський і всієї України Епіфаній благословили дітей. (Фото ПЦУ)

Вселенський патріарх Варфоломій підтримав і благословив дітей військовослужбовців, полеглих захисників України, учасників АТО, а також дітей-сиріт, дітей з інвалідністю, дітей кримських татар-переселенців тощо, які завітали до Київської православної богословської академії ПЦУ.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує ПЦУ.

 

«Дякуємо Вселенському Патріарху Варфоломію, який у своєму насиченому графіку зустрічей і прийомів знайшов можливість приділити час і підтримати маленьких українців, які з дитинства мають свою непросту історію», - йдеться у повідомленні Помісної церкви.

 

 

Зокрема, Варфоломій сказав дітям полеглих воїнів під час зустрічі: «Дуже страшно втратити батьків у війні, але ви можете бути гордими з того, що вони подарували вам світле майбутнє в незалежній, вільній країні».

 

Вселенський Патріарх побажав їм сил і наснаги, щоби продовжувати відстоювати ті ідеали, за які боролися їхні батьки.

 

 

Звертаючись до рідних та опікунів цих дітей, він закликав подарувати дітям усю свою любов, сказав, що молитиметься за них і побажав «терпіння, сил і витримки, щоб ви могли ростити цих дітей, і Бог допомагав вам у турботах».  

 

 

Предстоятель ПЦУ Епіфаній подякував Вселенському Патріраху за можливість зустрітися з дітками та їхніми батьками і наголосив, що поминати тих, хто віддав життя, захищаючи інших, – це наш обов’язок.

 

«Ми шануємо наших новітніх героїв і виявляємо свою любов до них через молитву. Бо всі ми душею створені безсмертними, і саме через молитву ми відчуваємо зв'язок із тими, кого тілесно вже немає серед нас, і так проявляємо свою любов до них», – зазначив Епіфаній.

 

Вселенський Патріарх Варфоломій і Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній благословили дітей і на згадку про зустріч подарували їм пам’ятні подарунки та іконки.

 

 

Перед тим Варфоломій виступив на IV Міжнародному волонтерському та ветеранському форумі «Україна 30. Захисники».

 

"Ми згадуємо тих військових, добровольців, лікарів, які захищали цю землю, починаючи з 2013 року. І сьогодні, коли ми визнаємо і шануємо тих, хто служив у Збройних силах, ми згадуємо і тих, хто віддав найбільшу жертву за свою країну та націю... Сьогодні Константинопольська церква, яка тепер є сестринською церквою новосформованої Православної церкви України, надсилає свої благословення вашій древній країні", - сказав Вселенський патріарх під час виступу.

 

І додав: «Сьогодні церква Константинопольська надсилає своє благословення вашій країні, яка постійно оновлюється, яка омита століттями крові і великих страждань, великої жертви. Це земля, яка надала слов'янським народам святу православну віру у всій своїй красі і безкінечній мудрості. Слов'янський патріархат надсилає благословення початку автокефалії в Україні. Цей розкол нарешті має бути залікований новим духом єдності, новою незалежною церквою, щоб вона виконала свою давню місію».

 

Як повідомляла «УМ», Вселенський патріарх Варфоломій і предстоятель Православної церкви України Епіфаній відслужили історичну літургію на території заповідника Софії Київської у неділю.

 

Також патріарх Варфоломій наголосив, що Російська церква не бажає визнавати реальність коли не визнає канонічність автокефалії Православної церкви України. На його думку, навіть сумнів у тому, що рішення Вселенського патріархату про надання автокефалії ПЦУ є неканонічним, сам по собі нелогічний та неканонічний.

 

У суботу Вселенський патріарх Варфоломій, митрополит Київський і всієї України Епіфаній і третій президент України Віктор Ющенко вшанували полеглих захисників України та жертв Голодомору на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря в суботу вранці.