У Львові позбавили прав водія за наркотики молоду помічницю ексголови облради

09:21, 26.07.2021
У Львові позбавили прав водія за наркотики молоду помічницю ексголови облради

Суд визнав Анну-Мар'яну Самолук винною у керуванні авто у нетверезому стані, порушенні ПДР та залишенні місця ДТП. (Фото Нацполіції і з відкритих джерел)

Львівська модель і колишня помічниця ексдепутата та голови Львівської облради 6 скликання Петра Колодія – 24-річна Анна-Мар'яна Самолук позбавлена водійських прав і має сплатити штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

 

Адже дівчина скоїла ДТП, перебуваючи під дією наркотиків.

 

Як передає Україна молода з посиланням на місцеві ЗМІ, відповідне рішення ухвалив Галицький районний суд Львова.

 

Судом встановлено, що 28 травня близько 16:00 на вул. Ковжуна у Львові автомобіль Tesla наїхав на припаркований автомобіль Porsche Cayenne. Водійка Tesla одразу втекла з місця ДТП.

 

Коли 24-річну водійку Tesla знайшли патрульні, то вирішили перевірити її на стан наркотичного сп’яніння. Результат тесту у лікарні показав, що модель керувала машиною під дією екстазі (MDMA), метамфетаміну та амфетаміну.

 

Пані Самолук надала поліції пояснення, що святкувала свій день народження та вважала, що вже не перебуває у стані наркотичного сп`яніння. Водійка не заперечувала свою провину.

 

Уже під час розгляну адміністративного протоколу у Галицькому райсуді 21 липня адвокат водійки заперечив, що вона була у стані наркотичного сп’яніння за кермом. Втім жодних доказів цієї позиції суду не було надано.

 

Тож суддя Віталій Стрельбицький визнав Анну-Мар'яну Самолук винною у керуванні автомобілем у нетверезому стані, порушенні ПДР та залишенні місця ДТП.

 

Суд оштрафував її на 17 тисяч грн з позбавленням водійських прав на рік. Дівчина може протягом 10 днів подати апеляцію на цю судову постанову.

 

Відомо, що Самолук з дитинства працює моделлю, у 2017 році увійшла у фінал конкурсу "Міс Україна". Також вона була помічницею ексдепутата та голови Львівської обласної ради 6 скликання Петра Колодія.