Крисіна судитимуть за знущання над увʼязненими в колонії

14:25, 19.07.2021
Крисіна судитимуть за знущання над увʼязненими в колонії

Кримінальне чудовисько Юрій Крисін - проявив свої "здібності" і в буцегарні

Засудженого за вбивство журналіста Вʼячеслава Веремія – «тітушку» Юрія Крисіна (у кримінальних колоах - "Шкаф")- судитимуть за тероризування засуджених Торецької виправної колонії № 2, в якій він відбуває покарання.

 

Як інформує УМ, про це 19 липня повідомляє Донецька облпрокуратурана своєму офіційному сайті.

 

Поліція завершила досудове розслідування проти чотирьох засуджених, серед яких «кримінальний авторитет».

 

Слідство встановило, що з березня 2021 року двоє «смотрящих» разом з ще одним увʼязненим за дорученням «кримінального авторитета» змушували інших засуджених виконувати накази і збирати гроші для «общака». Тим, хто виступав проти, погрожували фізичною розправою. Двох увʼязнених у результаті сильно побили.

 

Прокуратура не вказує імен підозрюваних, але в квітні Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції повідомляв, що зазначеним «авторитетом» є 48-річний Крисін. 29 квітня всім чотирьом повідомили про підозру за ст. 392 КК (дії, що дезорганізують роботу установ покарань). Їм загрожує ще по 10 років увʼязнення.

 

У червні 2018 року суд засудив Крисіна до 5 років позбавлення волі за вбивство журналіста газети «Вести» Вʼячеслава Веремія в 2014 році. Його довгий час не відправляли в колонію, що викликало невдоволення громадськості. 8 жовтня Крисіна все ж перевезли з Лукʼянівського СІЗО до Торецької виправної колонії № 2, що на Донеччині,  для відбування покарання.

 

В обвинувальному висновку зазначалося, що Крисін отримав $200 тисяч за вчинення злочинів проти активістів Євромайдану.