Під Харковом одразу розбили відновлений «Камінь дружби українського і російського народів», фото

14:30, 12.07.2021
Під Харковом одразу розбили відновлений «Камінь дружби українського і російського народів», фото

Харківські депутати від ОПЗЖ не довго раділи відновленню так званого «Каменя дружби». (Фото з ФБ-сторінок Андрія Лесика і Олександра Рудоманова)

Депутати від «Опозиційної платформи – За життя» відновили скандально відомий пам'ятний знак «дружби українського і російського народів», що у селі Руська Лозова Харківської області.

 

Відновлення відбулося у понеділок вранці, втім, вже протягом години патріоти розбили так званий «Камінь дружби».

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують у соцмережах депутат від ОПЗЖ Харківської міськради Андрій Лесик та журналіст Олександр Рудоманов.

 

Зокрема, Андрій Лесик радісно написав:

 

«Сьогодні в черговий раз в Харкові відновлено пам'ятний знак дружби українського і російського народів. Цей знак знаходиться недалеко від кордону Росії і України».

 

 

На його думку, в російського і українського народу одні і ті ж цінності, але "сучасна політика нас роз'єднує, але духовність, культура і спільні історичні корені - запорука майбутнього процвітання наших народів".

 

Натомість журналіст Олександр Рудоманов пізніше повідомив, що знак протримався лише годину і оприлюднив відповідну світлину з місця події.

 

 

«Година! Рівно стільки пройшло від повідомлення про відновлення до демонтажу пам’ятника «дружбі українського і російського народу» під Харковом. Оперативно. Харківська патріотична громада побила рекорд», - додав голова ГО «Світанок» Вадим Поздняков.

 

Нагадаємо, 24 березня представники ОПЗЖ вже відновлювали цей камінь, який був встановлений у пам’ять про Переяславську Раду 1654 року в часи СРСР.

 

В обласному представництві Українського інституту національної пам’яті такі дії ОПЗЖ під час російсько-української війни назвали «ляпасом для українського суспільства».

 

Керівник громадської організації «Світанок» Вадим Поздняков зазначав тоді, що цей знак зруйнували у 2017 році, і закликав СБУ відреагувати на такі дії представників ОПЗЖ.

 

Як повідомляла «УМ», 8 липня 2021 року Київрада підтримала демонтаж пам’ятного знаку на честь дружби міст Києва та Москви, встановленого 2001 року у сквері на вулиці Маршала Якубовського.