Євгеній Курасов з Сумщини загинув від кулі снайпера під Пісками, фото

20:56, 09.07.2021
Євгеній Курасов з Сумщини загинув від кулі снайпера під Пісками, фото

Сержант Євгеній Курасов.

Сержант, заступник командира бойової машини Євгеній Курасов загинув внаслідок ворожого снайперського вогню поблизу селища Піски Донецької області у четвер ввечері.

 

Захиснику України було 24 роки. Він уродженець села Локня Конотопського району Сумської області.

 

Вдома на воїна чекали батьки, молода дружина і двомісячна донька…

 

Як повідомляє Україна молода, прізвище полеглого захисника України оприлюднила 58-ма окрема мотопіхотна бригада імені гетьмана Івана Виговського у п’ятницю.

 

 

«З сумом повідомляємо рідним, близьким та бойовим товаришам про втрату нашого побратима. Ввечері 8.07.2021 року поблизу села Піски загинув сержант Курасов Євгеній Олександрович заступник командира бойової машини-навідник-оператор механізованого взводу механізованої роти військової частини А4532. Причина загибелі-ведення снайперського вогню противником. Поранення були несумісні з життям», - повідомляють бойові побратими полеглого з 58-ї бригади.

 

За повідомленням штабу Операції ООС, за минулу добу ворог двічі здійснював обстріли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Під час одного з таких обстрілів увечері 8 липня боєць із Сумщини отримав смертельне поранення.

 

Євгеній Курасов належав до 15-го окремого мотопіхотного батальйону «Суми» ЗСУ, який входить до складу бригади імені гетьмана Івана Виговського. Він служив у підрозділі за контрактом із жовтня 2019 року.

 

 

Водночас у Басівській школі Юнаківської сільради, де навчався полеглий воїн, повідомили:

 

«Женя був веселим та життєрадісним, любив спорт. При нагоді приходив до школи, зустрічався з учнями та вчителями, розповідав про бойові будні, будував плани на майбутнє...

 

8 липня Євгеній відійшов до війська небесного. Він  залишиться в нашій пам'яті навічно. Колектив Басівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів висловлює щирі співчуття дружині, батькам та близьким загиблого захисника України. Світла і вічна пам'ять Герою!».

 

Речник Сумського обласного військкомату Олександр Бондаренко повідомив місцевим ЗМІ, що тіло загиблого мають доправити на Сумщину ввечері 10 липня. Поховання відбудеться в неділю, 11 липня, о 12:00.

 

 

Зауважимо, що Євгеній Курасов є третьою бойовою втратою української армії у липні.

 

Як повідомляла «УМ», 4 липня від обстрілу загинув медик 93-ї бригади капітан Юрій Письменний.

 

Вже 5 липня загинув заступник начальника тилу 93-ї бригади майор Богдан Бродовський.