Таран розповів про нові туфлі для військовослужбовиць

16:53, 07.07.2021
Таран розповів про нові туфлі для військовослужбовиць

Злощасні "парадні туфлі" Таран пам'ятатиме ще довго

Міністр оборони України Андрій Таран заявляє, що на параді до Дня Незалежності жінки-військовослужбовці будуть маршувати у новому зразку туфель — вони мають шнурівку, що дає змогу враховувати різні форми стопи.

 

Як інформує УМ, про це він заявив 7 липня під час засідання уряду.

 

Також у нових туфлях каблук буде набагато меншим. Міністр зазначив, що цю форму одягу для жінок-військовослужбовців, яка передбачаэ туфлі на підборах, ухвалили ще 2017 року.

 

Нагадаємо, що Таран разом із головнокомандувачем ЗСУ Русланом Хомчаком зустрічались із курсантками й обговорили форму. Тоді Таран запропонував жінкам йти на парад у берцях, а Хомчак повідомив, що 99% курсанток підтримують рішення використовувати парадну форму із підборами. Врешті вони домовились розглянути експериментальні зразки взуття.

 

1 липня Міністерство оборони оприлюднило фотографії репетиції військового параду до 30-річчя незалежності України. На них курсантки вчаться крокувати на підборах. У мережі це викликало критику й обурення. У Міноборони відповіли на критику — туфлі з парадної форми не приберуть, але каблук буде нижчим.

 

А 2 липня група нардепів Верховної Ради обурилася через таку ситуацію та зажадала пояснень від міністра оборони Андрія Тарана. Також вони вимагали провести службове розслідування, а Тарану подарували на знак протесту жіночі туфлі.