Парад без підборів: після скандалу керівництво Міноборони обговорило з курсантками форму

11:23, 03.07.2021
Парад без підборів: після скандалу керівництво Міноборони обговорило з курсантками форму

Репетиція параду в підборах викликала скандал. (Фото Міноборони)

Міністр оборони Андрій Таран і головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак зустрілися з курсантками Військового інституту, які братимуть участь у параді до 30-ї річниці незалежності України, та обговорили форму одягу.

 

Зокрема, й скандальні підбори, в яких дівчата мали крокувати на параді, через що керівництво Міноборони і ЗСУ звинуватили у сексизмі.

 

Як передає Україна молода, про це Міністерство оборони України поінформувало ЗМІ.

 

"Будемо вважати, ми провели такий експеримент, визначили, що йти в туфлях жінкам-військовослужбовцям на параді не зручно, вони зіб’ють ноги, то може ми вийдемо з того що для жінок-військовослужбовців оптимальним буде таки берці, тобто в польовій формі?" - зазначив міністр Таран.

 

У свою чергу, пан Хомчак повідомив, що сьогодні керівництво закладу проводило опитування.

 

"Мені доповідали, що 99 відсотків присутніх тут дівчат за те, щоб піти в парадній формі. Таке рішення прийнято, тому що навчальні заклади всі йдуть в парадній формі. Бойові частини – в бойовій формі", - наголосив він.

 

Міністр оборони запропонував зробити експериментальну модель саме для параду на честь 30-річчя Незалежності.

 

"Вони її випробують, практично, а потім будемо приймати рішення щодо впровадження", - сказав міністр.

 

Раніше стало відомо, що військовослужбовиці ЗСУ крокуватимуть на параді до Дня Незалежності в туфлях на підборах. Користувачі мережі обурилися через це, звинувативши організаторів у сексизмі.

 

Як повідомляла «УМ», народні депутатки назвали це «повним трешем» і вручили міністру оборони Тарану в Раді туфлі на знак протесту.

 

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк та народні депутати-члени міжфракційного об'єднання "Рівні можливості" вимагають у міністра оборони Андрія Тарана провести розслідування щодо ідеї змусити жінок-військових крокувати на військовому параді до Дня Незалежності в туфлях на підборах.

 

Віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, міністр соціальної політики Марина Лазебна та міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна також висловили обурення цим рішенням, зазначивши, що "прусський" крок на параді в такому взутті - це навмисне заподіяння шкоди здоров'ю жінок-солдатів.