День журналіста: Таран згадав загиблих на передовій репортерів

14:46, 06.06.2021
День журналіста: Таран згадав загиблих на передовій репортерів

Міністр оборони Андрій Таран нагадав, що працівники ЗМІ одними з перших вийшли на протистояння з ворогом разом із військовими. (Фото Міноборони)

Міністр оборони Андрій Таран в День журналіста згадав тих репортерів, які віддали своє життя на передовій у боротьбі з російськими окупантами.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у вітанні міністра, яке розміщене на сайті Міноборони у неділю.

 

«Згадаймо поіменно тих, чиє життя і творчу діяльність обірвав російський окупант: Віктор Гурняк, Олег Задоянчук, Дмитро Лабуткін, Сергій Ніколаєв, Олександр Черніков... До останнього подиху вони з честю виконували свій журналістський обов’язок", - наголосив пан Таран.

 

Глава оборонного відомства зауважив, що сучасний світ несе у собі багато загроз, і однією з головних є інформаційна.

 

«І Україна тут, на жаль, опинилася на вістрі протистояння. Перш, ніж ввести танки та солдатів, ворог за допомогою інформаційних можливостей приніс на нашу землю власну версію реальності, у тому ж числі через контрольоване медійне поле. Ми усі пам’ятаємо, що першими з нашими воїнами на протистояння ворогу вийшли працівники українських медіа", - сказав міністр.

 

За його словами, правдиве висвітлення подій, розвінчування дезінформації та активна патріотична позиція наших журналістів із камерою, мікрофоном та записником допомогли зупинити просування ворога.

 

Таран підкреслив, що ЗСУ та усі сили оборони і сьогодні потребують підтримки та об’єктивного висвітлення подій, які відбуваються в державі.

 

Він наголосив, що разом розбудовуючи Україну, маємо дотримуватися стандартів об’єктивності, "а у питаннях критики військових закликаю не гнатися за сенсаціями, а подавати інформацію зважено і об’єктивно та надавати можливість висловитись і бути почутим".

 

Також, на його думку, слід зважувати кожну інформацію: чи вартує вона поширення, бо, можливо, є вигідною лише ворогам.

 

Як повідомляла «УМ», 6 червня в Україні відзначають День журналіста.