Начальник штабу морської охорони Одеси Олексій Чертков оголошений у розшук

18:43, 02.06.2021
Начальник штабу морської охорони Одеси Олексій Чертков оголошений у розшук

Перший заступник командира - начальник штабу Одеського загону морської охорони Держприкордонслужби Олексій Чертков.

Зниклий перший заступник командира - начальник штабу Одеського загону морської охорони Держприкордонслужби Олексій Чертков оголошений в розшук.

 

Напередодні, 1 червня, в Одесі капітан першого рангу Олексій Чертков о 6:30 вийшов з дому на службу, але у розташування Одеського загону Морської охорони не прибув. Що з ним трапилося невідомо. 

 

Як повідомляє Україна молода, про розшук зниклого офіцера інформує регіональне управління Морської охорони ДПСУ в середу.

 

«До його пошуків залучено компетентні правоохоронні органи, також у пошуку задіяні власні сили ДПСУ. На цей час офіцера оголошено у розшук, інформацію про зникнення офіцера внесено до ЄРДР, розпочато кримінальне провадження», - йдеться у повідомленні ДПСУ.

 

Наразі місцезнаходження капітана першого рангу не встановлено, додає речниця загону морської охорони ДПСУ Наталія Гуменюк.

 

Зауважимо, що телефонний зв'язок з капітаном було втрачено зранку 1 червня.

 

Важливо, що Одеський загін морської охорони здійснює охорону державного кордону в Чорному морі - від Криму до Дунаю, в тому числі 98 миль самої ріки.

 

Зокрема, контроль за плаванням і перебуванням українських та іноземних невійськових суден і військових кораблів у територіальному морі, заходженням іноземних невійськових суден і військових кораблів у порти України та перебуванням у них; охорону суверенних прав України в її Виключній (морській) економічній зоні.