У Вінниці після ДТП помер боєць «Азова»

13:23, 02.06.2021
У Вінниці після ДТП помер боєць «Азова»

Боєць полку «Азов» Валерій Алмазов з позивним «Легіонер»

Увечері у вівторок, 1 червня, в реанімації лікарні Вінниці від важких травм і опіків після ДТП помер боєць полку «Азов» Валерій Алмазов з позивним «Легіонер» . 41-річний чоловік служив в першій роті другого батальйону полку.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба полку «Азов».

 

Алмазов потрапив в аварію ввечері 30 травня в рідній Вінниці, куди приїхав у відпустку. Катаючись на своєму мотоциклі Honda, він не впорався з керуванням, з'їхав з дороги і зіткнувся з бетонною огорожею. Від удару спалахнув бензобак мотоцикла, а водій отримав перелом ключиці, численні рвані рани, опіки 3-4 ступеня, відкрилася внутрішня кровотеча.

 

Кілька діб лікарі боролися за життя бійця, друзі та небайдужі жителі здавали донорську кров, щоб врятувати чоловіка, але травми виявилися несумісними з життям.

 

У полк «Азов» Алмазов прийшов у 2015 році, спочатку служив у роті розвідки, а згодом, з 2016 року, приєднався до першої роти другого батальйону підрозділу. Тут служив і до сих пір, був кулеметником.

 

До  «Азова» чоловік вже мав певний військовий досвід, він деякий час служив у Французькому іноземному легіоні, і в полку отримав позивний Легіонер. У мирний час Алмазов працював помічником юриста, отримав освіту з правознавства.

 

Під час служби друг Легіонер виконував бойові завдання в Красногорівці і Мар'їнці 2017 року. Під час останнього виходу підрозділу в складі БТГРу на передову Алмазов всі вісім місяців провів на Світлодарській дузі, де захищав від ворога кордон нашої країни.