У Миколаєві затримали підозрюваного у вбивстві краєзнавця Щукіна

15:42, 26.05.2021
У Миколаєві затримали підозрюваного у вбивстві краєзнавця Щукіна

Ймовірний убивця відомого історика-краєзнавця

У Миколаєві правоохоронці затримали місцевого мешканця, причетного до вбивства 14 травня відомого краєзнавця, кандидата історичних наук Володимира Щукіна.

 

Як інформує УМ, про це повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської області

 

Під час слідчих дій поліція встановила та розшукала зловмисника – ним виявився 29-річний мешканець міста.

 

«Правоохоронці з’ясували, що він познайомився із істориком в одній із соціальних мереж напередодні вбивства та, зустрівшись у його помешканні, завдав 67-річному миколаївцю чисельних ножових поранень в ході конфлікту на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин», - заявили силовики.

 

Йому повідомили про підозру у вчиненні умисного вбивства та клопотатимуть про тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років.

 

Нагадаємо, що Щукін займався складанням хроніки і аналізом трагічних подій Голокосту, що мали місце на території сучасної Миколаївської області.

 

Він працював на історичному факультеті Миколаївського національного інституту ім. Сухомлинського, потім був доцентом в Миколаївському навчальному Центрі Одеської державної юридичної академії.

 

У 2006 році захистив кандидатську дисертацію на тему "Становище єврейського населення Херсонської губернії в ХІХ - на початку ХХ століття". Автор понад 250 наукових, науково-методичних і науково-популярних публікацій.