Директорку ліцею в Соснівці покарано за приниження учнів

16:59, 14.05.2021
Директорку ліцею в Соснівці покарано за приниження учнів

Директорка Соснівської школи - Наталія Щербань

Сокальський районний суд визнав директорку Соснівської школи Наталію Щербань, яка принижувала учнів за їх одяг та вигляд, винною у булінгу.

 

Як інформує УМ, про це повідомила журналістка Вікторія Балицька.

 

Під час засідання, яке відбулося сьогодні, 13 травня, розгляд адмінпротоколу відбувався понад 2 години. Суддя вислухала  свідчення чотирьох школярів з різних класів, їхніх батьків і саму директорку.  А також прослухали під час засідання частину відеозапису.

 

«У нас є справедливе правосуддя, хто б там що не казав. Директорка збирається оскаржити це рішення. Але це вже інша історія», – зазначила Вікторія Балицька.

 

Суддя визнала Наталію Щербань винною у булінгу щодо учнів та оштрафувала її на 1360 гривень.

 

Нагадаємо, директорка Соснівського ліцею №2 некоректно висловлювалася щодо зовнішнього вигляду учнів закладу, зокрема стосовно дірявих і спортивних штанів у хлопців. Дівчатам дорікала за те, що носять хустки. Також Наталія Щербань зазначала, що не впустить дітей до ліцею, якщо вони не змінять свій зовнішній вигляд. На директорку у Червоноградському райвідділі поліції склали адміністративний протокол за статтею 173-4 КУпАП «Булінг учасника освітнього процесу» через цькування учнів за зовнішній вигляд.

 

Зауважимо, що булінг (цькування) – це дії учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному чи сексуальному насильстві. Такі дії вчиняються стосовно дитини чи дитиною стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого може бути заподіяна шкода психічному чи фізичному здоров’ю потерпілого. Булінг може здійснюватись також із застосуванням засобів електронних комунікацій.