У Бразилії затримали бойовика ОРДО Лусваргі за зберігання наркотиків і боєприпасів

15:05, 10.05.2021
У Бразилії затримали бойовика ОРДО Лусваргі за зберігання наркотиків і боєприпасів

Бразильця Лусваргі свого часу затримували патріоти у Києві і передавали у СБУ.

Скандально відомий колишній бойовик терористичної «ДНР» 36-річний Рафаель Лусваргі затриманий поліцією за зберігання наркотиків і боєприпасів у муніципалітеті Президенти-Пруденті в Бразилії (штат Сан-Паулу).

 

Як передає Україна молода, про це повідомляє видання Globo.com.

 

Зазначається, що під час патрулювання поліція зупинила Лусваргі та ще одного 25-річного чоловіка. Вони злякалися, що викликало підозру у правоохоронців і вони вирішили ретельніше перевірити чоловіків.

 

Пізніше поліція встановила, що один із затриманих — Лусваргі, які воював проти України на боці "ДНР". Під час допиту другий чоловік зізнався, що хотів купити у Лусваргі марихуану.

 

Після цього правоохоронці вирішили перевірити документи та оселю бойовика "ДНР", де знайшли і вилучили 25 кілограмів марихуани, порцію кокаїноподобної речовини і 350 боєприпасів калібру 9 міліметрів. Також поліція вилучила мобільні телефони, мотоцикл, кілька паспортів та інші документи, які виявили в помешканні бойовика.

 

 

Затриманий розповів правоохоронцям, що повернувся до Бразилії близько місяця тому і вирушив у Президенти-Пруденті у пошуках роботи "за порадою друга".

 

Згідно з протоколом поліції, він заявив, що кілька тижнів тому на прохання інших нібито невідомих осіб погодився зберігати наркотики і боєприпаси в будинку. За це він отримував 3 тисячі реалів на місяць (570 доларів - ред.). Поліція звернулася до суду  про обрання йому запобіжного заходу.

 

Як повідомляла «УМ», 2 травня 2019 року український суд визнав винним бразильця Рафаеля Маркуса Лусваргі в участі у незаконних збройних формуваннях в Україні та терористичній організації і засудив до 13 років тюрми. 31 липня цей вирок набув чинності.

 

29 грудня 2019 року під час "великого обміну" Київ передав ОРДЛО бойовика Рафаеля Маркуса Лусваргі.