Дмитро Товчигречка загинув під час обстрілу під Новотроїцьким

20:46, 06.05.2021
Дмитро Товчигречка загинув під час обстрілу під Новотроїцьким

Старший солдат 93-ї бригади «Холодний Яр» Дмитро Товчигречка загинув під час  ворожого обстрілу позицій ООС поблизу Новотроїцького Донецької області в День піхоти, 6 травня.

 

Захиснику України було 37 років. Він уродженець Кривого Рогу.

 

Як повідомляє Україна молода, прізвище полеглого воїна оприлюднила 93-я окрема механізована бригада «Холодний Яр» у четвер ввечері.

 

«Сьогодні, у свято Дня піхоти, ми змушені повідомити про загибель піхотинця 93 бригади Холодний Яр. Ми схиляємо голови через смерть старшого солдата Товчигречка Дмитра Івановича, механіка-водія механізованого батальйону», - написали бойові побратими захисника з 93-ї бригади «Холодний Яр».

 

Зазначається, що Дмитро Товчигречка поліг через вогонь з РПГ та стрілецької зброї окупанта по позиціях бригади на Донеччині.

 

Множинні уламкові поранення виявилися несумісними з життям.

 

Дмитро мешкав у Кривому Розі, мав середню спеціальну освіту.

 

Його призвали на службу зовсім нещодавно – у січні 2021 року. Для бійця це була перша ротація.

 

Як згадують побратими, старший солдат Товчигречка був роботящий, ніколи не відмовлявся від роботи. При тому, що був неговіркий, все ж розповідав побратимам про свою сім’ю, особливо про своїх двох маленьких дітей.

 

«Ми приносимо щирі співчуття у цей скорботний час матері загиблого воїна, всім його рідним, дружині, що передчасно залишилася вдовою, осиротілим діткам. Вічна пам'ять Герою! Він поклав життя за Україну!», - наголосили у бригаді.

 

Зауважимо, що це перша бойова втрата української армії у травні 2021 року.

 

Читайте також: Загиблі герої квітня. Найбільші бойові втрати за два роки