Сергій Сулима з Луцька підірвався на міні під Шумами

18:30, 04.04.2021
Сергій Сулима з Луцька підірвався на міні під Шумами

Головний сержант 10-ї гірсько-штурмової бригади Сергій Сулима під час уроку мужності для дітей.

Головний сержант 10-ї гірсько-штурмової бригади Сергій Сулима загинув, підрвавшись на мінно-вибуховому пристрої в районі селища Шуми Донецької області у суботу, 3 квітня.

 

Захиснику України було 40 років, він уродженець міста Луцьк.

 

Як інформує Україна молода, прізвище полеглого воїна повідомили мер Луцька Ігор Поліщук і Волинська ОДА у неділю.

 

«Вчора в зоні проведення ООС від підриву на  вибуховому пристрої загинув лучанин Сулима Сергій Олексійович, 1980 р.н., головний сержант гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти військової частини А3892. Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять...», - написав Ігор Поліщук у Facebook.

 

У Волинській ОДА додають, що Сергій родом із Луцька, але останні роки проживав на Івано-Франківщині, звідти й пішов на контракт. Неодружений. На Волині проживають мати та сестра.

 

Зауважимо, що на сторінці 10-ї гірсько-штурмової бригади у соцмережах є відео від 16 грудня 2020 року про проведення «Уроку мужності» для школярів Коломийського ліцею №8, одним з виступаючих був і Сергій Сулима.

 

За даними "УМ", Сергій Сулима – перша бойова втрата української армії на передовій у квітні 2021 року.

 

Також у Волинській ОДА повідомляють про загибель в зоні ООС ще одного бійця, родом з Волині – 44-річного молодшого сержанта Андрія Горлатого. Щоправда обставини загибелі військового, який був старшим механіком-водієм, не повідомляються.

 

Ховатимуть бійців, імовірно, на Волині. Однак дата прибуття тіл ще не відома.

 

Голова ОДА Юрій Погуляйко та Волинська обласна державна адміністрація висловлюють співчуття рідним і близьким загиблих воїнів.

 

Як повідомляла «УМ», 26 березня через обстріл окупантів саме в районі селища Шуми загинули четверо українських військовослужбовців, ще 2 отримали поранення.

 

Тож найбільших втрат зазнала 10-та окрема гірсько-штурмова бригада, яка утримує позиції на цьому напрямку після ротації 503-го батальйону морської піхоти: у березні тут загинуло шестеро захисників-едельвейсів.