Євген Шевченко вийшов із СІЗО під заставу у розмірі 5 мільйонів

23:37, 30.03.2021
Євген Шевченко вийшов із СІЗО під заставу у розмірі 5 мільйонів

Євген Шевченко радіє, що він не в СІЗО, а вдома із сім'єю. (Фото з ФБ-сторінки Євгена Шевченка)

Так званий агент НАБУ Євген Шевченко, якого підозрюють у створенні незаконної приватної військової компанії (ПВК), звільнився із СІЗО після того, як за нього внесли заставу у розмірі 5 мільйонів гривень.

 

Станом на вечір вівторка Шевченко вже перебував вдома.

 

Як повідомляє Україна молода, про це підозрюваний написав у Facebook.

 

«Друзі, я вдома! Поруч зі своєю дружиною і своїм сином - це найголовніше, що є в моєму житті. І я від усього серця хочу подякувати тим своїм друзям, що не відвернулися у лиху годину, і всім тим небайдужим людям, які, піклуючись про мою долю, допомогли зібрати величезну суму застави у розмірі 5 млн. грн», - написав Євген Шевченко.

 

За його словами, у середу вранці у нього призначено розгляд апеляції на обраний йому запобіжний захід. Тож він сподівається, що суддя "дозволить йому відстоювати правду, відстоювати свою честь та гідність на свободі, а не за ґратами”.

 

«Прокурори будуть вимагати скасування застави і тримання мене під вартою у СІЗО. Знаю, що наказ на те, аби закрити мене за будь-яку ціну, прийшов від конкретної особи з Офісу президента України», - наголошує підозрюваний.

 

Бізнесмен обіцяє, що якщо не опиниться у СІЗО знову, то вже у четвер, 1 квітня, проведе пресконференцію, на якій "викладе всі факти про процес фальсифікації справи", а також хоче розповісти, "як брехав прямо під час судового засідання прокурор і яка конкретно посадова особа знаходилася в кабінеті судді Печерського суду, коли та виносила своє рішення".

 

Проте якщо Шевченко не зможе провести конференцію, її проведуть його адвокати.

 

Як повідомляла «УМ», Печерський суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою щодо так званого «агента НАБУ» Євгена Шевченка: протягом двох місяців він мав перебувати у СІЗО із правом внесення застави в розмірі 5 мільйонів гривень.

 

СБУ підозрює Євгена Шевченка разом із колишнім нардепом Семеном Семенченком у створенні незаконної приватної військової компанії, а також у незаконному ввезенні в Україну з Росії запчастин військового призначення, які згодом продавали оборонним підприємствам за завищеними цінами.

 

Журналісти «Слідства.Інфо» заявили, що ПВК, яку повʼязують із Семенченком і Шевченком, працювала в інтересах олігарха Ігоря Коломойського.

 

Сам Шевченко заперечує свою причетність до справи.

 

Згідно ріщення суду Семенченко також мав утримуватися під вартою, але без права внесення застави. Втім, екснардеп опинився не в СІЗО, а в лікарні.