Фотокор Олексій Іванов помер від коронавірусу в Києві

23:06, 26.03.2021
Фотокор Олексій Іванов помер від коронавірусу в Києві

Олексій Іванов зробив багато чудових знімків для «України молодої» за роки співпраці.

Відомий український фотограф Олексій Іванов, який тривалий час працював фотокореспондентом газети «Україна молода» та інших загальноукраїнських видань, помер у віці 37 років від ускладнень захворювання на коронавірус у Києві в п’ятницю.

 

Як інформує УМ, про смерть Олексія повідомляють на його сторінці у Facebook  друзі і близькі.

 

«В мене досить кумедні спогади про знайомство з Олексієм Івановим у редакції "УМ", але сьогодні сумно. Олексія не стало. Він був безвідмовним у роботі, за багато років співпраці з "Україною молодою" зробив безліч чудових знімків.  Ми кілька років не бачилися і не чулися, а восени (2020 року – Ред.) він подзвонив: «Хочу знову пропонувати свої знімки «Україні молодій», - написала журналістка «УМ» Ліна Тесленко.

 

Колеги згадують, що було дуже зворушливо, що російськомовний киянин Олексій  завжди намагався розмовляти українською і в нього це непогано виходило.

 

Два тижні тому талановитий молодий фотограф із гумором написав у соцмережах про те, що захворів на коронавірус. У традиційні для себе манері жартував: «Вступаю до клубу «Коронованих». Буду знімати з себе «Корону» і одужувати від Covid-19. Усім не хворіти і бути здоровими».

 

Ліна Тесленко наголошує: «Хіба хтось міг тоді подумати, що це буде його останній пост? Бо підступна хвороба дуже скоро вкладе Льошу на лікарняне ліжко, де стан його погіршиться. Потім буде реанімація і апарат ШВЛ. "Але й звідти виходять", - сподівалися всі ми, збирали гроші на лікування і молилися.

 

Так важко щось говорити, коли йдуть йдуть молоді і талановиті. Співчуття рідним... Вічний спокій тобі, Льоша...».

 

Зазначимо, що Іванов з 21 березня перебував у важкому стані у реанімації, а 24 березня Олексія підключили до апарату штучної вентиляції легень.

 

Днями від друзів Олексія стало відомо, що у чоловіка немає позитивної динаміки, лікарі не давали ніяких прогнозів.

 

Олексій Іванов співпрацював не лише з «Україною молодою», але й з газетою «День». Також був штатним фотокором газети «Україна Бізнес Ревю», а з 2012 року по 2018-й – фотокореспондентом в газеті «Вечірній Київ».

 

Допомогти сім'ї Олексі можна фінансово за цими реквізитами:

 

Карта батька Олексія - 5168 7427 2249 7900 Іванов Олександр Анатолійович

 

«Україна молода» висловлює співчуття родині Олексія Іванова, друзям і колегам. Вічна пам‘ять!