Акція під ОПУ не планувалася мирною: Геращенко опублікував «докази», відео

14:05, 23.03.2021
Акція під ОПУ не планувалася мирною: Геращенко опублікував «докази», відео

Організатори хотіли масових бійок та зіткнень з правоохоронцями, вважають в МВС.

Мітинг біля Офісу Президента 20 березня не мав бути мирною акцією. Організатори  хотіли масових бійок та зіткнень з правоохоронцями.

 

Як інформує УМ, про це у фейсбук написав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив.

 

За словами Геращенка, "навіть заклики в соціальних мережах містили в себе прямі натяки на те, що організатори планують бійки та насилля".

 

"Співробітники поліції діалогу були на акції і закликали купку провокаторів до діалогу. Але їх спроби були марні. Бо завдання яке поставили перед собою організатори мітингу було зовсім інше – насилля та кровопролиття", - заявив Геращенко.

 

Посадовець переконаний: "правоохоронці відійшли, для того щоби запобігти масштабному насиллю".

 

"Саме завдяки цьому жодний правоохоронець, чи мітингувальник і навіть провокатор не постраждав. Не пролилось жодної краплини крові. Не була зламана жодна кістка", – наголосив заступник глави МВС.

 

Геращенко пообіцяв, що "вікна, двері, таблички на ОП замінять на нові. Фарба з образливими дописами змиють".

 

"Українське суспільство тепер буде мати повну уяву про те, заради чого організатори мітингу планували його саме в темну пору доби з величезною кількістю зазделегідь купленої піротехніки, балончиками з фарбою", – розповів Геращенко.

 

На думку заступника глави МВС, "організаторам провокації дуже не сподобалась попередня акція, яка була два тижні тому в денний час і пройшла мирно і спокійно".

 

Їм треба було ховати свої обличчя, для того щоб битися, палити очі правоохоронцям, бризкати їм в обличчя сльозогінний газ, плювати, – зауважив Геращенко.

 

Посадовець пообіцяв, що "ті провокатори, що підпалювали двері, били вікна, закликали до вчинення хуліганських дій – встановлені і будуть відповідати за свої вчинки".

 

 

Окрім того, Геращенко подякував людям, які прийшли на Банкову 20 березня "як на мирний протест".

 

"Це Ваше конституційне право! І МВС буде його захищати", – підсумувв Геращенко.

 

Як повідомляла УМ, 20 березня засужденому активісту Сергію Стерненку виповнилося 26 років. У цей день під Офісом Президента прихильники Стерненка провели акцію протесту . Будівлю ОП на Банковій закидали петардами. кульмінацією став салют.

 

В ОП збитки від протестів оцінили у 2 мільйони.

 

 Організатору протесту біля ОП Сергію Філімонову оголосили підозру