У Дніпрі врятували життя пораненому снайпером в голову захиснику України

15:29, 09.03.2021
У Дніпрі врятували життя пораненому снайпером в голову захиснику України

Гендиректор Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

Стан 32-річного Владислава з Кіровоградщини, якого важко поранив у голову російський снайпер поблизу Красногорівки 5 березня, наразі стабілізувався.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує гендиректор Дніпропетровської  обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко у вівторок.

 

Медики буквально витягли бійця з того світу: адже ворожа куля прошила голову навиліт!

 

"У п’ятницю до реанімації політравми надійшов поранений у голову боєць. Владиславу 32 роки, він з Кіровоградщини. Поранення отримав 5 березня поблизу Красногорівки. Снайперська куля прошила голову навиліт. Вхідний отвір у тім’яній, а вихідний – в потиличній ділянці", - зазначив пан Риженко.

 

За його словами, у бійця сильно пошкоджена ліва півкуля мозку. До Мечникова його доставили авіацією у стані коми. У лікарні негайно взяли в операційну, де нейрохірурги видалили кісткові уламки та зруйновані ділянки мозку.

 

"Всі ці дні тривала боротьба за життя. На сьогодні стан вдалося стабілізувати. До Владислава повернулася свідомість. Нарешті можемо сказати, що загрози для життя немає", - наголосив керівник обласної лікарні.

 

За його словами, вся права половина тіла у Владислава залишається паралізованою. На щастя, центр мовлення, який теж знаходиться в лівій півкулі, поки вдається врятувати, тож поранений може розмовляти і розуміє мову. Попереду його чекає тривале лікування та реабілітація.

 

Наразі ж до лікарні везуть ще одного бійця з Донецької області - із кульовим пораненням ноги.

 

Читайте також: Загиблі герої лютого 2021-го.