Батьки Стерненка скаржаться на докучання російських псевдожурналістів

14:17, 28.02.2021
Батьки Стерненка скаржаться на докучання російських псевдожурналістів

Активісти вимагають звільнення Сергія Стерненка.

Батьки активіста Сергія Стерненка, який перебуває у Одеському СІЗО, скаржаться на те, що їх буквально «тероризують» російські псевдожурналісти в останні дні.

 

Останні чатують на батьків біля будинку і постійно надокучають їм провокаційними питаннями, розпитують сусідів тощо.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує спільнота Sternenko  в соцмережах у неділю.

 

Докучливих псевдожурналістів охарактеризували як "представників проросійських помийок".

 

«Батьки Сергія поінформували нас про те, що впродовж останніх кількох днів їх та їхніх сусідів тероризують особи, що називають себе “журналістами”. Вони чекають на них під дверима без попереднього погодження та ходять по сусідах, намагаючись з’ясувати деталі особистого життя, яке не має жодного відношення до справи, в якій засудили Сергія», - йдеться у повідомленні спільноти Sternenko.

 

Зазначається, що коли батьки Сергія будуть готові надати свої коментарі, вони обов’язково повідомлять про це справжні, порядні ЗМІ.

 

«До того часу, як це станеться, ми сприматимемо будь-які такі дії як тиск і загрозу для їх безпеки і життя. Просимо будь-кого утриматися від таких відвідин», - наголосили у спільноті.

 

Як повідомляла «УМ», 27 лютого в Україні відбулися чергові акції на підтримку Сергія Стерненка під час яких тисячі українців вимагали його звільнення із СІЗО і звільнення з посад керівників правоохоронних органів із заплямованою репутацією. 

 

23 лютого Приморський райсуд Одеси оголосив вирок активісту Сергію Стерненку у справі за обвинуваченням у викраденні людини – сім років і три місяці ув’язнення із конфіскацією половини майна.

 

Після оголошення рішення суду Стерненко коротко поговорив, за його твердженням, із президентом Зеленським по телефону, якому «подякував» за вирок.

 

Його взяли під варту і відправили до СІЗО до оскарження вироку.