Новий канал Медведчука: «Перший незалежний» пропрацював лише годину

08:07, 27.02.2021
Новий канал Медведчука: «Перший незалежний» пропрацював лише годину

Телеведучі і журналісти із заблокованих каналів працевлаштувалися на новоствореному каналі Перший незалежний.

Новий телеканал «Перший незалежний» куди масово перейшли працювати колишні ведучі із заблокованих санкціями телеканалів Медведчука-Козака пропрацював у телеефірі лише годину у п’ятницю.

 

Даний регіональний канал Львівщини був придбаний днями представником медіагрупи Тараса Козака, на його базі швидко створили загальноукраїнський телеканал. Утім, мовник був майже одразу відключений.

 

Як передає Україна молода, про це йдеться у  заяві «Першого незалежного».

 

«Телеканал "Перший незалежний" був відключений від мовлення під тиском влади через годину після початку ефіру», - зазначається на сайті новоствореного проросійського мовника.

 

За їхніми даними, телекомунікаційні та кабельні провайдери, а також супутникові оператори «отримали вимогу від СБУ не надавати ніяких послуг телеканалу, незважаючи на чинні договори і угоди».

 

В ефірі телеканалу на ютубі висить повідомлення: "трансляцію "Першого незалежного" заблокували на супутниках".

 

Водночас секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу в ніч на суботу запевнив, що закриття телеканалу відбулося не через рішення РНБО, але він нагадав, що якщо телеканал працюватиме на користь іноземної держави, проти нього введуть санкції.

 

"Якщо телеканал новий чи старий буде працювати на користь іноземної держави, він терміново буде попадати під санкції апарату РНБО. Це питання (закриття "Першого незалежного" - ред.) ми не розглядали. Ми до цього не маємо ніякого відношення", - наголосив пан Данілов.

 

Як повідомляла «УМ», раніше стало відомо, що Павло Єгоричев, який є директором ТОВ "Новий формат ТВ" та головою у ТОВ "ТВ Вибір", які входять до медіагрупи Тараса Козака, став керівником ТОВ "Тайм Медіа" й львівського каналу "Перший незалежний".

 

26 лютого о 18:00 у супутниковому та онлайн-ефірі телеканалу "Перший незалежний", купленого представником медіагрупи Тараса Козака, розпочалося мовлення. Втім, було припинено за годину.

 

2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів з орбіти Віктора Медведчука – "112 Україна", NewsOne, ZIK. Внаслідок цього телеканалам довелося припинити роботу.

 

Телеведучі і журналісти із заблокованих каналів працевлаштувалися на новоствореному каналі Козака-Медведчука.