Сержант Дмитро Сардак з Одеси загинув під час обстрілу під Зайцевим

18:07, 23.02.2021
Сержант Дмитро Сардак з Одеси загинув під час обстрілу під Зайцевим

Сержант 59-ї бригади імені Якова Гандзюка Дмитро Сардак. (Фото 59 омпбр)

Сержант 59-ї бригади імені Якова Гандзюка Дмитро Сардак загинув внаслідок ворожого обстрілу позицій ООС з мінометів 82-го калібру та станкових протитанкових гранатометів у районі селища Зайцеве на Луганському напрямку у вівторок вранці.

 

Сардак отримав осколкове поранення, не сумісне з життям. Його терміново медичним автомобілем доставили до лікарні міста Світлодарськ, а потім до військово-медичного госпіталю міста Часів Яр. Втім, врятувати воїна не вдалося…

 

Як інформує Україна молода, прізвище полеглого захисника України повідомило Оперативне командування «Південь».

 

«Із сумом повідомляємо, що сьогодні, 23 лютого, під час виконання бойового завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів загинув військовослужбовець військової служби за контрактом окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка сержант Сардак Дмитро Романович та був легко поранений військовослужбовець військової служби за контрактом цієї ж бригади», – йдеться у повідомленні командування.

 

У 59-й бригаді додають, що Дмитро Романович Сардак загинув під час виконання бойового завдання в районі проведення ООС.

 

«Для бойових побратимів Дмитро назавжди залишиться надійним другом, надзвичайно життєрадісною і позитивною людиною», - наголосили у бригаді імені Якова Гандзюка.

 

 

В останню путь сержанта Дмитра проведуть в його рідній Одесі. У загиблого воїна залишилася дружина.

 

Командування оперативного командування "Південь" Сухопутних військ ЗСУ та 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка висловлюють щирі співчуття дружині загиблого, усім рідним та близьким. 

 

За даними «УМ», Дмитро Сардак – десята втрата української армії у лютому 2021 року.

 

Як повідомляла «УМ», старший солдат-контрактник Сергій Петраускас з 72-ї бригади імені Чорних Запорожців загинув під час ворожого обстрілу позицій ООС біля шахти «Бутівка» неподалік Авдіївки Донецької області у понеділок.

 

Ще троє бійців 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського загинуло внаслідок пожежі у бліндажі на Донеччині, яка сталася 20 лютого.