Маски не мала, мови не знала: скандал на «Укрпошті» закінчився звільненням працівниці

14:10, 22.02.2021
Маски не мала, мови не знала: скандал на «Укрпошті» закінчився звільненням працівниці

У Кривому Розі заступниця відділення "Укрпошти" порушувала карантинні вимоги та закон про мову

У Кривому Розі заступниця відділення "Укрпошти" порушувала карантинні вимоги та закон про мову. Через відсутність маски на робочому місці та відмову спілкуватися українською мовою жінку звільнили.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє ТСН.

 

В "Укрпошті" зазначили, що ситуація з приводу скарги відвідувача щодо працівниці компанії у Кривому Розі зачепила одразу декілька важливих аспектів.

 

"Окрім порушення норм законів про мову та обов'язкового використання засобів індивідуального захисту, співробітниця знехтувала правилами обслуговування клієнтів, підвищувала голос та використовувала лайливі слова", - пояснили у компанії.

 

Там наголосили, що мовою поштового зв'язку "Укрпошти" відповідно до законодавства є державна українська мова. Крім того, працівникам через внутрішні канали комунікації додатково пояснили про обов'язкове обслуговування, надання інформації про товари та послуги клієнтів українською мовою.

 

У компанії додали, що у випадку порушення працівниками виконання мовного закону співробітник отримує попередження та з ним проводиться роз'яснювальна робота. Однак подальшу роботу працівниці відділення у Кривому Розі там вважають неприпустимою.

 

"Враховуючи невиконання мовного закону, неодноразові скарги клієнтів щодо неввічливого спілкування та порушення стандартів якості обслуговування, ігнорування внутрішніх розпоряджень, компанія прийняла рішення про її звільнення співробітниці", - підсумували в "Укрпошті".

 

Та звернули увагу, що після набрання чинності вимог законодавства щодо обов'язковості української мови у сфері обслуговування подібних скарг на працівників "Укрпошти" не надходило.

 

 

Раніше у відділенні "Укрпошти" у Кривому Розі працівниця відмовилася переходити на державну мову, хоча її про це попросив відвідувач.

 

Крім того, жінка обурювалася, що її знімають та вимагала сховати телефон. Зрештою вона зателефонувала у поліцію і вимагала, аби правоохоронці заборонили відвідувачу вести зйомку.
Та цим її порушення не обмежилися – у приміщенні працівниця перебувала без захисної маски.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Краще вчитиму французьку: у Дніпрі бариста відмовляється говорити українською