Наталі Бекварт стала першою жінкою в Синоді єпископів Ватикану

13:39, 07.02.2021
Наталі Бекварт стала першою жінкою в Синоді єпископів Ватикану

Сестра Наталі Бекварт з Франції матиме право голосу в органі, який консультує понтифіка.

Папа Римський Франциск уперше в історії призначив жінку заступником секретаря архієрейського Синоду - асамблеї представників католицького єпископату.

 

Відтак, сестра Наталі Бекварт з Франції матиме право голосу в органі, який консультує понтифіка та обговорює деякі з найбільш суперечливих питань у Католицькій церкві.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Vatican News.

 

Генеральний секретар організації кардинал Маріо Грек нагадав про те, що під час останніх синодальних зібрань у Ватикані численні отці підкреслювали необхідність того, щоби вся церква замислилися над місцем і завданням жінок.

 

До того ж і Папа Франциск неодноразово підкреслював важливість того, щоб жінок якомога більше залучати до процесів. Зокрема, останніми роками зросла кількість жінок, що брали участь у синодах як експерти та спостерігачі.

 

«З призначенням сестри Наталі Бекварт та її можливістю брати участь з правом голосу привідчинено двері. Побачимо далі, які кроки можна буде зробити», — сказав генеральний секретар Синоду єпископів.

 

 

Зазначимо, що в останні роки Синод єпископів обговорював теми доктрини, включно з поводженням з розлученими та одруженими католиками.

 

Раніше Папа Римський розширив права жінок у Католицькій церкві, дозволивши їм допомагати під час служби. Жінки отримали право виконувати функції, які раніше були закріплені виключно за чоловіками.

 

Тепер жінки можуть служити біля вівтаря, читати тексти на літургіях і роздавати причастя. Нові правила, проте, не дають можливості жінкам отримати сан священника, але закріплюють їхні канонічні права й те, що вже і так практикується в Католицькій церкві в багатьох країнах.

 

Як повідомляла "УМ", Папа Римський Франциск запровадив нове свято - Всесвітній день дідусів і бабусь та людей похилого віку, яке відзначатимуть в четверту неділю липня вже цього року.