Ветеранка АТО Вікторія Котеленець перебуває під домашнім арештом після СІЗО, фото

18:53, 03.02.2021
Ветеранка АТО Вікторія Котеленець перебуває під домашнім арештом після СІЗО, фото

Підтримати «Фортуну» прийшло чимало ветеранів АТО, волонтерів і активістів, які впевнені у невинуватості Вікторії Котеленець.

Київський апеляційний суд змінив запобіжний захід ветеранці АТО Вікторії Котеленець з позивним «Фортуна» із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт у середу.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує спільнота активістів «Свободу Фортуні - Вікторії Котеленець» у Facebook.

 

Так, суд розглянув скаргу захисту колишньої учасниці добровольчого українського корпусу «Правий сектор» і Української добровольчої армії, ветеранки Котеленець і задовольнив її.

 

Підтримати «Фортуну», яку поліція сплутала із сепаратисткою лише за одним з фото так званого «параду ДНР» і через це кинула за грати, прийшло чимало ветеранів АТО, волонтерів і громадських активістів, які впевнені у невинуватості Вікторії.

 

 

Зокрема, на суді була й народна депутатка від фракції «ЄС», відома волонтерка Яна Зінкевич.

 

«Вікторії «Фортуні» Котеленець призначили домашній арешт! Маленька, але перемога. І це перший крок до подальшого послаблення запобіжних заходів! Дякую всім поручителями!», - написала нардеп Зінкевич у соцмережах і оприлюднила фото зі звільненою ветеранкою, з якою вона познайомилася саме в АТО і на українських, а не ворожих позиціях.

 

 

У суд викликали «швидку допомогу», бо матері Котеленець стало зле перед оголошенням рішення.

 

Ветеранку звільнили у залі суду, але до місця перебування під домашнім арештом її доставила поліція.

 

Як повідомляла «УМ», поліція 19 січня заарештувала ветеранку АТО Вікторію Котеленець, коли вона приїхала до Києва отримати посвідчення учасника бойових дій. Про затримання повідомили у Фейсбуці народний депутат і ветеран Яна Зінкевич, військова Олена Білозерська, а також центр "Миротворець".

 

Правоохоронці звинувачують Котеленець у тому, що вона нібито воювала на боці терористичних угруповань "ДНР".

 

Водночас у центрі "Миротворець" зазначають, що насправді жінка на фото з українськими полоненими – ймовірно, Ольга Сухова, яка нині проживає в Донецьку.