Ексберкутівець Сергій Кімінчижи з Одеси придушує протести у Білорусі

19:36, 29.01.2021
Ексберкутівець Сергій Кімінчижи з Одеси придушує протести у Білорусі

Ексберкутівець Сергій Кімінчижи з Одеси на екскурсії в резиденції Лукашенка.

Колишній боєць розформованого українського спецпідрозділу «Беркут» Сергій Кімінчижи з Одеси, який брав участь протистоянні з активістами Євромайдану, став одним з командирів мінського ОМОНу і тепер придушує протести у Білорусі.

 

Як інформує Україна молода, колишнього «беркутівця» з Одеси ідентифікували серед білоруських ОМОНівців незалежні журналісти.

 

Зокрема, як повідомляє білоруське Euroradio, Кімінчижи нещодавно запросили навіть на екскурсію до резиденції самопроголошеного президента Лукашенка – Палацу незалежності, що засвідчує низка фото.

 

 

Екскурсію для них 27 січня проводила речниця диктатора Наталія Ейсмонт.

 

Видання припускає, що судячи з того, що Кімінчижи запросили на екскурсію, він відіграв значну роль у придушенні протестів у Мінську.

 

Тоді як, за даними видання «Новы час», Кімінчижи після Революції Гідності втік у Білорусь, отримав там громадянство та став одним з командирів мінського ОМОНу. Кімінчижи був, зокрема, причетний до затримання білоруських діджеїв, які увімкнули пісню Віктора Цоя «Перемен» на мітингу в Мінську.

 

Ексберкутівець навіть свідчив проти діджеїв у суді.

 

 

Кімінчижи 37 років, він народився в селі Василівка Одеської області. Після армії його прийняли на службу у «Беркут» в Одесі. «Новы час» зазначає, що одеські беркутівці безпосередньо брали участь у подіях 20 лютого 2014 року в Києві.

 

Як повідомляла «УМ», днями за позовом одіозного юриста Портнова ОАСК заборонив відзначати пам’ять українських героїв та видатних історичних постатей, а також вимагає переглянути героїзацію євромайданівців.

 

Народна депутатка Софія Федина критикує ідею відкриття покерного клубу саме в Будинку профспілок, який є дуже символічним для Майдану і Революції Гідності.