Максим Луцький переміг на виборах ректора Національного авіаційного університету

17:39, 29.01.2021
Максим Луцький переміг на виборах ректора Національного авіаційного університету

Максим Луцький підпадає під люстрацію та не може обіймати посаду ректора. (Фото з ФБ-сторінки Максима Луцького)

Скандально відомий ексрегіонал Максим Луцький, який є кумом одіозного ексміністра освіти Дмитра Табачиника, переміг на виборах ректора столичного Національного авіаційного університету у першому турі із результатом 63,9% голосів.

 

На заваді одіозному чиновнику не став закон про люстрацію під який він підпадає.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє НАУ у п’ятницю.

 

Зазначається, що загальна кількість виборців, внесених до списків, становила 2711 осіб, явка виборців склала - 2423 особи (89,3%).

 

Голоси виборців розподілилися наступним чином:

 

Максим Луцький  - 1733 голосів (63,9%),

Рімвідас Хращевський - 393 голоси (14,5%),

Павло Борсук - 161 голос (5,9%).

Не підтримали жодного кандидата - 112 голосів (4,1%)".

 

Водночас, заступник міністра з питань європейської інтеграції Сергій Петухов зазначає, що Максим Луцький підпадає під люстрацію та не може обіймати посаду ректора.

 

Він також оприлюднив відповідь міністерства юстиції за підписом заступниці міністра Валерія Коломієць, яка це підтверджує.

 

Зауважимо, що згідно із законом "Про очищення влади", заборона застосовується до осіб, які обіймали посаду з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року та не були звільнені в цей період за власним бажанням.

 

Серед таких осіб - голови районної державної адміністрації. Максим Луцький до 2014 року був головою Солом'янської райдержадміністрації Києва.

 

Він також колишній нардеп від БЮТ і партії регіонів, очолював комітет ВР з питань науки і освіти. У 2014 році Луцький став проректором НАУ.

 

 

У 2015 році новопризначений в.о. ректора НАУ Рімвідас Хращевський звільнив Луцького. У наказі про звільнення йшлося, що Луцький і інші особи були призначені на посади "із перевищенням службових повноважень без погодження Вченої ради НАУ, всупереч Статуту, та перебували на них всупереч нормам чинного законодавства України", а зарплати їм були встановлені з порушенням процедур, що завдало збитки бюджету.

 

Проте, згодом Луцького поновили на посаді.