Пропагандистка Симоньян закликала «Росію-матінку забрати Донбас додому»

10:04, 29.01.2021
Пропагандистка Симоньян закликала «Росію-матінку забрати Донбас додому»

Маргарита Симоньян в окупованому Донецьку.

Скандально відомо росйська пропагандистка, головна редактора російського телеканалу RT Маргарита Симоньян закликала Росію приєднати Донбас під час сепаратистського форуму «Русскій Донбас» в окупованому Донецьку, який відбувся у четвер.

 

У МЗС Росії відхрестилися від таких закликів Симоньян. Мовляв, це її особиста думка.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявляє офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова.

 

«Це її думка, це її точка зору, це її позиція. До того ж, вона її озвучувала і до цього в різних формах», – сказала пані Захарова.

 

За її словами, Симоньян не є ані держслужбовцям, ані чиновником.

 

Йдеться про скандальну заяву пропагандистки на збіговиську сепаратистів у Донецьку. Зокрема, Маргарита Симоньян сказала:

 

«Люди Донбасу хочуть жити у себе вдома і хочуть бути частиною своєї величезної, великої, нашої щедрої батьківщини. І ми зобов’язані їм це забезпечити. Росіє-матінко, забери Донбас додому».

 

Зауважимо, що до скандального форуму, який влаштували сепаратисти, крім Симоньян, долучилися її чоловік, телеведучий каналу НТВ Тигран Кеосаян, головний редактор радіостанції «Говоріт Москва» Роман Бабаян і депутат Держдуми Андрій Козенко.

 

У МЗС України заявили, що планують заборонити в’їзд в країну для Кеосаяна після повідомлень про відвідини окупованого Донецька, вказавши, що Симоньян і Бабаян «давно нев’їзні».

 

До речі, ватажок бойовиків, голова терористичного угруповання «ДНР» Денис Пушилін представив на форумі «доктрину «Русскій Донбас», якою буцімто мають намір керуватися сепаратисти. У ній угруповання «ДНР» та «ЛНР» називають «російськими національними державами», вказують на плани встановити контроль над усіма територіями Донецької та Луганської областей України. При цьому безпосередньо про входження до складу Росії там не згадується.

 

"Мета доктрини – висловити в документі наші внутрішні почуття, той порив, який нас згуртував, коли ми повстали проти несправедливості, брехні, гоніння на все російське, щоб повернутися до свого історичного коріння", - наголосив сепаратист Пушилін, передають інформаційні ресурси бойовиків.

 

Доктрина терористів включає 7 кроків, які окупанти планують виконати в "найближчій перспективі".

 

Як повідомляла "УМ", відомий сепаратист і провокатор з Херсонщини, якому закидають співпрацю з ФСБ, Едуард Коваленко під псевдонімом «Джигурда» днями був затриманий оперативниками СБУ.