Вбивство Окуєвої: суд відпустив 8 підозрюваних

09:12, 28.01.2021
Вбивство Окуєвої: суд відпустив 8 підозрюваних

Учасників бандформування підозрюють у причетності до інших вбивств

Підозрюваних у причетності до вбивства ветеранки війни на Донбасі Аміни Окуєвої та низки інших гучних замовних вбивств не тримають під вартою. Такі рішення ухвалив суд.

 

Як інформує УМ, про це свідчать оприлюднені у Єдиному державному реєстрі судових рішень ухвали суду.

 

Щонайменше вісьмох людей, яких слідство вважає причетними до банди, що вчиняла гучні злочини, не тримають під вартою. 

 

Учасників бандформування підозрюють у причетності до вбивств: бізнесмена Костянтина Хоруженка у 2014 році, директора компанії "Caparol Україна" Павла Заможного у 2016 році (його розстріляли з вогнепальної зброї.), активістки та ветеранки війни на Донбасі Аміни Окуєвої у 2017 році (біля Глевахи обстріляли її автомобіль), начальника відділу реклами столичного метрополітену Павла Міленького у 2019 році (зарізали ножем у спину).

 

Цей перелік не повний, у судових рішеннях згадують і про справу 2013 року. За версією слідства, більшість злочинів вчинені через конфлікти у бізнесі.

 


Ігор Редькін, якого правоохоронці вважають організатором банди: у січні 2021 року суд продовжив йому термін тримання під вартою.

 

Андрій Кравченко: 9 грудня 2020 року сплив строк арешту в справі 2016 року. Рішень про продовження цього арешту в реєстрі немає. У справі 2013 року, в якій Кравченко теж підозрюваний, 29 грудня суд чоловіка не ув'язнив.

 

Того ж дня, 29 грудня, суд відмовився арештувати ще 3 фігурантів справи 2013 року. Чи перебували вони під вартою раніше – невідомо.

 

У шостого фігуранта – арештований у справі 2016 року – строк тримання під вартою сплив 12 січня. По цій справі рішення немає, але у справі 2013 року його суд відправив під домашній арешт.

 

Ще трьох підозрюваних відправили під домашній арешт в грудні 2019. Але з весни 2020 запобіжні заходи для них не продовжували.

 

Як повідомляла УМ, 12 січня, поліція затримала групу кілерів, підозрюваних у низці вбивств, у тому числі – в убивстві української чеченської активістки, учасниці АТО Аміни Окуєвої 2017 року.

 

Ввечері 30 жовтня на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської Області невідомі обстріляли з кущів автомобіль Аміни Окуєвої, вона загинула.

 

Аміна Окуєва брала участь у Революції Гідності та у війні на Донбасі у складі батальйону "Київ-2". Це вже не перший раз, коли на Окуєву та її чоловіка вчиняли напад.

 

1 червня 2017 року у Києві на Подолі стріляли у колишніх бійців-добровольців Аміну Окуєву та її чоловіка Адама Осмаєва. На їхню думку, напад здійснив досвідчений кілер, якого готували в ФСБ