В'ячеслав Соломка висміяв українську мову

15:16, 27.01.2021
В'ячеслав Соломка висміяв українську мову

Український гуморист В'ячеслав Соломка.

Український гуморист В'ячеслав Соломка ще в листопаді минулого року оприлюднив тікток-відео, де використовує рідко вживані українські слова та порівнює їх з російськими аналогами. Відеоролик обурив мережу та військових, які переконані, що таких потрібно позбавляти громадянства за подібні жарти.

 

Про скандальний відеоролик вже висловився військовий Збройних сил України Євген Ісаєв за підтримки Олександра Грома.

 

У відеоролику кількамісячної давності гуморист разом зі своєю напарницею порівнювали українські слова та російські, здебільшого, які окреслюють статеві органи. До прикладу: "залупівка – бабочка", "яйко-сподівайко – киндер сюрприз", "цюцюрковий злодіяка – анонист", "гепа – жопа", "пістрюн – член".

 

 

Нещодавно Соломка оприлюднив ще одне відео, де глузує з нововведеного закону від 16 січня 2021 року про обслуговування споживачів України державною мовою.

 

Свою реакцію на відеролик опублікував військовий Євген Ісаєв на фейсбук-сторінці.

 

"Йому здається дуже смішним записувати такі відео, на яких можна почути висміювання української мови. І здогадайтесь, який цільове охоплення у цього відео? Гадаю, пояснювати не треба. Як і не треба пояснювати, що, окрім війни на Сході, йде потужна інформаційна війна. І коли одні виборюють право на нашу мову, право на її існування – інші роблять ось це", - зазначив військовослужбовець.

 

 


Користувачі тіктоку теж обурились на відео коміка та залишили свої коментарі: Скільки можна ганьбити українську мову?!,  Кіндер-сюрприз – це не російське слово, а іншомовне, Перекладається як "дитяча несподіванка". Назвіть хоча б один словник, де є ті слова, які ви назвали, Ви просто знущаєтесь з української, перекривлючи прекрасну мову. Ви хочете зловити хайп! Дякую, що познущався з моєї мови, виродок! Якщо хтось каже, що любов до України не потребує любові до мови – це відверта брехня. Мова – це душа нації. Якщо ти не любиш душу, то тілом ти просто користуєшся.

 

На деякі з коментарів Соломка все ж відповів запитальними реченнями, проте в іронічному стилі: "А українці так не можуть жартувати?", "Смішно?", "А чому це я не цікавий?", "Я довбень? А ти тоді хто?", "Як цікаво бачити людей без почуття гумору."

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порад Кремля «забули» спитати: Данилов відповів Патрушеву на закиди щодо мовного закону