Ватажки ОРДО позбавлять громадян України всіх прав

22:15, 19.01.2021
Ватажки ОРДО позбавлять громадян України всіх прав

У громадян України на окупованій Донеччині забирають вибір щодо паспорта.

Ватажки сепаратистів терористичної «ДНР» планують позбавити цивільних і майнових прав громадян України, які не бажають отримувати так званий «паспорт ДНР», хоча й проживають на окупованій території Донеччини.

 

Як передає Україна молода, про це інформує онлайн-видання "Спектр" з посиланням на інформаційні ресурси сепаратистів.

 

За неофіційними даними від представників оточення ватажка бойовиків ОРДО Дениса Пушиліна відомо, що у січні в окупованому Донецьку проходять обговорення "документа" про "громадянство ДНР". 

 

При цьому, цей "документ" написаний на основі так званого "закону про громадянство" невизнаної республіки Абхазія.

 

Передбачається, що цей "закон" обмежить власників паспортів України з донецькою пропискою в праві продажу власних квартир і будинків, покупки будь-якої нерухомості і занятті підприємницькою діяльністю.

 

Ці заходи сепаратистів можуть торкнутися від 1,5 до 2 мільйонів осіб з українським громадянством. Вони можуть стати "підозрілими персонами", яких затримуватимуть "для з'ясування особи" на вулиці і зможуть утримувати до 30 діб. 

 

Планується, що до 2025 року єдиним "документом", що ідентифікує особу і гарантує будь-які права на території ОРДО, стане так званий паспорт "ДНР".

 

За даними видання, наразі так звані "паспорта ДНР" мають не менше 15% населення.

 

Як повідомляла "УМ", у березні 2019 року президент Росії Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями окупованих територій Донбасу.