В Умані пошкодили меморіальну стіну воїнам АТО, фото

14:51, 10.01.2021
В Умані пошкодили меморіальну стіну воїнам АТО, фото

Меморіальна стіна воїнам АТО на вулиці Небесної Сотні в Умані.

Невідомі вандали пошкодили меморіальну стіну воїнам АТО на вулиці Небесної Сотні в Умані на Черкащині.

 

Як повідомляє Україна молода, про факт вандалізму повідомляє обласна поліція Черкащини в неділю.

 

За даними правоохоронців, наруга над меморіалом була виявлена місцевими мешканцями ще 8 січня о 9.00 ранку.

 

Зазначається, що на місці наруги слідчо-оперативна група встановила факти пошкодження трьох фотокарток та прожектора, який підсвічував Обеліск Слави.

 

 

Відтак, слідчі поліції Умані відкрили кримінальне провадження «за фактом грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалася особливою зухвалістю та винятковим цинізмом».

 

Кримінальне провадження відкрито за кваліфікуючими ознаками  ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає  штраф від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років.

 

 

Наразі правоохоронці спільно з громадською організацією «Уманська спілка учасників АТО» докладають максимум зусиль для встановлення зловмисників причетних до вчинення правопорушення.

 

Досудове розслідування триває.

 

Нагадаємо, у 2019 році в Україні встановлено кримінальну відповідальність за осквернення або руйнування пам’ятників споруджених на честь осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, брали безпосередню участь в АТО, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки, оборонній відсічі та стримуванні збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганських областях, учасників Революції Гідності та борців за незалежність України у ХХ столітті.

 

Як повідомляла "УМ", протягом 2020 року семеро захисників України нагороджені званням Герой України, шестеро з них посмертно.