Волонтери передали кисневі концентратори від Порошенка медикам прифронтової зони, фото

12:48, 27.12.2020
Волонтери передали кисневі концентратори від Порошенка медикам прифронтової зони, фото

Кисневі концентратори від Фоду Порошенка отримали лікарні і госпіталь у прифронтовій зоні.

Кисневі концентратори від Фоду Порошенка отримали три медичні заклади на сході України.

 

Зокрема, відомий серед військових стоматолог, засновник волонтерської  радіостанції «Тризуб ФМ» Ігор Ященко та учасник війни проти російської агресії, блогер Гліб Бабіч доставили концентратори українцям, які живуть поблизу лінії розмежування і воїнам, які захищають державу.

 

Про це повідомляє Україна молода в неділю.

 

 

Першим пунктом призначення став центр первинної медико-санітарної допомоги у місті Селидове на Донеччині. Тут опікуються здоров’ям 38 тисяч мешканців. Нині у громаді 68 пацієнтів із діагнозом «коронавірус».

 

За словами директорки Селидівського центру первинної медико-санітарної допомоги Олени Марченко,  усі лікуються амбулаторно, тож концентратори вкрай необхідні.

 

«Для нас дуже важливо, що нам благодійний Фонд Петра Порошенка надав ці апарати. Їх зручно використовувати. До того ж, вони дороговартісні, а населення, на жаль, не має змоги придбати такі медичні апарати», – говорить лікарка.

 

 

У Селидівській центральній міській лікарні для хворих на коронавірус облаштовані 50 ліжок. Але їх не вистачає, як і кисню для важких хворих.

 

Лікарка інфекційного відділення Ірина Перепелиця додає: «Враховуючи велике перевантаження у відділені, концентраторів нам не вистачає. І сьогодні нам подарували від Фонду Петра Порошенка два концентратори та пульоксиметри для надання допомоги лікарні і хворим на ковід пацієнтам. Ми дуже вдячні за цю допомогу».

 

Водночас, лікар-волонтер Ігор Ященко зазначив:

 

«Чому це так важливо саме тут, на Сході? Ці люди, можливо, ніколи не згадають Порошенка чи «Справу громад». Але для них це допомога, яку дала Україна. Це питання місцевого менталітету, і це дуже важливо. Це наші люди, і ми робимо ті кроки, які все більше переконують їх – тут про них турбуються».

 

Ще два концентратори привезли до Покровська у військовий шпиталь. Зараз тут від ковіду лікуються більше 20 захисників України.

 

 

Забезпечення медзакладів кисневим обладнанням – наразі у пріоритетах Фонду Порошенка та волонтерів з ГО «Справа громад».

 

«Це перша маленька крапля. 52 концентратори. До Нового року їх буде 100. І все менше людей під час епідемії буде ризикувати на загибель від відсутності кисню», – говорить Гліб Бабіч.

 

«СьогоднІ вранці нам доповіли, що до апаратів, що ми привезли, вже підключено перших пацієнтів. Нічого важливішого за це не може бути», – повідомив волонтер у Facebook.

 

Нагадаємо, Фонд Порошенка спільно з компанією Рошен і волонтерами з перших днів пандемії передали в лікарні понад 157 тисяч захисних костюмів для медиків, 10 тисяч антивірусних окулярів, понад 50 тисяч високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю, ремонт і розхідники понад 50 апаратів ШВЛ. Допомогу отримали близько 200 медичних закладів. У регіони України відправили понад 50 тисяч продуктових наборів для людей із вразливих категорій.

 

Як повідомляла "УМ", наразі у пріоритеті Фонду Порошенка – кисневе обладнання для хворих на коронавірус.