Розвідник Олександр Пупко потрапив у ворожий полон на Луганщині

18:05, 21.12.2020
Розвідник Олександр Пупко потрапив у ворожий полон на Луганщині

Молодший сержант 14-ї ОМБр Олександр Пупко під час допиту окупантами.

Молодший сержант 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені князя Романа Великого Олександр Пупко потрапив у полон до бойовиків терористичної організації «ЛНР» в районі окупованого Слов’яносербська Луганської області ще 17 грудня.

 

Як передає Україна молода, про те, що захисник України опинився у ворожому полоні повідомляє штаб ООС вже після того, як про це поінформували інформресурси сепаратистів у понеділок.

 

Щоправда у штабі ООС не повідомляють прізвище полоненого.

 

«17 грудня 2020 року під час перевірки наявності особового складу одного з підрозділів військової частини, що виконує завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил було виявлено відсутність одного з військовослужбовців підрозділу. Пошукові заходи позитивного результату не дали. На даний час встановлено, що військовослужбовець затриманий представниками незаконних збройних формувань», - йдеться у повідомленні.

 

Штаб ООС також додає: «Представники російсько-окупаційних військ намагаються цинічно використати даний факт для дискредитації Збройних Сил України. Обставини події з’ясовуються».

 

 

При цьому, користувачі соцмереж обурюються під постом штабу ООС, що у повідомленні вказано про «затримання» бійця навпроти позицій ЗСУ в районі Трьохізбенки, а не про «взяття у полон». Мовляв, тим самим штаб легалізує бойовиків, які нібито мають законне право на затримання.

 

 

Водночас, видання «Новинарня» з посиланням на інформресурси сепаратистів зазначає, що полоненим поблизу Слов’яносербська є молодший сержант 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені князя Романа Великого Олександр Пупко.

 

Терористи нібито дочекалися доки розвідник наблизиться до їхніх позицій і полонили його без застосування зброї.

 

За їхніми даними, молодший сержант 1991 року народження, народився в селі Немовичі Сарнинського району Рівненщини. У 14-й бригаді перебуває на посаді командира відділення розвідувального взводу мотопіхотного батальйону.

 

Точні обставини події не відомі, за традиційним твердженням російських окупаційних сил, український військовий нібито перебував у стані наркотичного сп’яніння, передає Український мілітарний портал. 
 

Прикметно, що з дня затримання 17 грудня, як передають окупанти, до брифінгу російських пропагандистів пройшло чотири дні.

 

У 14-й бригаді поки що не відреагували на інцидент, про який повідомили бойовики «ЛНР».

 

Як повідомляла "УМ", на минулому тижні українська делегація у ТКГ помилилася, озвучивши російську версію смерті захисника України нібито від алкоголю і наркотиків, тіло якого передали окупанти. Тоді як на тілі воїна, який також належав до 14-ї бригади, судмедексперти виявили чисельні сліди катувань.