Підозрюваний у вбивстві Кирила Тлявова може вийти на волю через коронавірус

11:37, 14.12.2020
Підозрюваний у вбивстві Кирила Тлявова може вийти на волю через коронавірус

Івана Приходька поклали в лікарню Переяслава ще 9 грудня.

Колишнього полісмена Івана Приходька, якого підозрюють у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова, можуть випустити на волю. Судове засідання в його справі відклали, оскільки чоловіка госпіталізували з коронавірусом, а термін тримання під вартою закінчується.

 

Івана Приходька поклали в лікарню Переяслава (раніше Переяслав-Хмельницький) ще 9 грудня.

 

Як інформує УМ, про це його адвокат Віктор Чевгуз повідомив "Лівому берегу".

 

"Засідання відкрили. Відбулося, клопотання прокурора, наші там, але без нього ніхто нічого не буде проводити, заборонено законом. Відеозв'язок тільки з його дозволу", - розповів захисник.

 

Сам Іван Приходько відмовляється виходити на відеозв'язок з судом. Цю інформацію підтвердила й бабуся вбитого хлопчика Олександра Тлявова.

 

"Прокурор каже, що відеозв'язок можна налагодити з будь-якої точки України, але закон каже, що це можна робити лише з його згоди. Сам він цього не хоче", – заявила бабуся вбитого хлопчика.

 

Тримання під вартою Івана Приходька закінчується вже 16 грудня. Його мали продовжити ще 11 грудня, але підозрюваний був госпіталізований за 2 дні до цього, тож засідання відклали.

 

Таким чином якщо колишній поліцейський перебуватиме на госпіталізації бодай до 17 грудня й відмовлятиметься виходити на відеозв'язок, то термін його арешту закінчиться, а суд не зможе його продовжити.


Як повідомляла УМ, 31 травня двоє поліцейських відпочивали та вживали алкоголь на подвір’ї приватного сектору у Переяславі-Хмельницькому на Київщині. Під час відпочинку чоловіки домовилися постріляти по металевих банках із вогнепальної зброї. Пізніше виявилося, що куля влучила у 5-річного хлопчика Кирила Тлявова, який перебував у сусідньому дворі. Дитина згодом померла у лікарні. 5 червня Кирила поховали в його рідному місті. Поліцейські були затримані. 

 

Завершено досудове розслідування вбивства 5-річного Кирила Тлявова – на лаві підсудних 4 осіб

 

Слідство обгрунтовано вважає, що працівник патрульної поліції Іван Приходько здійснив смертельний постріл, від якого загинув 5-річний хлопчик Кирило Тлявов.